10 ALIMENTS CAUSANTS D'ARTRITIS QUE HEM DE EVITAR

10 ALIMENTS CAUSANTS D’ARTRITIS QUE HEM DE EVITAR

L’artritis és una malaltia que molt sovint pot passar inadvertida per a tots aquells que no la pateixen, però que pot arribar a condicionar la vida dels que, malauradament, sí que hi han de conviure.

En el meu cas personal, la meva mare en pateix, i la veritat és que de vegades no és fàcil de portar, però amb feina i paciència, podem facilitar i millorar els símptomes a què es poden veure sotmesos els qui la pateixen, mitjançant la dieta.

Per això, avui compartiré amb tu 10 aliments causants d’artritis que hem d’evitar en la mesura del possible, ja que no consumint-los afavorirem la millora dels símptomes i podem prevenir-ne la futura aparició.

1 – Productes lactis

Un dels enemics més grans de les persones que pateixen d’artritis. Això és degut a la caseïna, que és una proteïna que es troba en productes com el iogurt o la llet.

Pot cansar inflamació i dolor a les articulacions, per la qual cosa és recomanable evitar-los. Per substituir-los, podem obtenir aquestes proteïnes de vegetals com espinacs, llenties, la quinoa o el tofu.

2 – Blat de moro

Aquest vegetal, ric en àcids grassos omega-6, pot causar una reacció inflamatòria en el cos en alguns casos, cosa que empitjorarà el dolor provocat per l’artritis.

És preferible evitar-ho ja sigui fresc, en farines o aliments processats. Cal substituir-lo per oli d’oliva, llavors de lli i de carbassa.

3 – Carn vermella

Encara que per a molts pugui ser complicat, si pateixes artritis, hem d’evitar la carn vermella.

El seu consum en abundància multiplica el risc de patir un tipus complicat d’artritis anomenada artritis reumatoide. La carn vermella és alta en ferro, la qual cosa pot causar danys als teixits i generarà inflamació i dolor al cos.

4 – Blat

El blat i el sègol, com a cereals que són, contenen gluten, que és un tipus de proteïna que causa inflamació gastrointestinal a les persones intolerants.

De retruc, pot causar inflamació a les persones que pateixen artritis, empitjorant els símptomes. La bona notícia és que cada vegada hi ha més productes sense gluten al mercat, per la qual cosa no et serà difícil trobar-los.

5 – Ous

Tot i que els ous són una bona font de proteïna, és recomanable que si pateixes artritis els eliminis de la teva dieta habitual.

Com que és un producte d’origen animal, els ous contenen àcid araquidònic al rovell, que el cos quan processa acaba convertint en compostos inflamatoris.

6 – Cítrics

Els cítrics ens proporcionen vitamina C, que és indispensable per al nostre sistema immunològic, però també hem comprovat que en molts pacients que pateixen artritis, poden agreujar els símptomes i la seva situació.

En aquest cas, el que es recomana és consumir-la de manera moderada. Si volem augmentar la dosi de vitamina C a la nostra dieta, podem fer-ho menjant maduixes, guaiaba, kiwis o bròquil.

7 – Patates

Les patates són un aliment ric en potassi, però també contenen una petita quantitat d’una toxina anomenada solanina.

Aquesta pot agreujar l’artritis, ja que provoca inflamació als músculs, cosa que provocarà dolor i malestar. Si les patates t’agraden molt, pots provar de substituir-les per moniatos.

8 – Tomàquets

Els tomàquets pertanyen a la família de les solanàcies, i el seu consum pot afectar negativament les persones que pateixen artritis.

Això ho propicia un alcaloide anomenat solanina, que pot provocar inflamació. El millor substitut és la pastanaga a les teves amanides.

9 – Fruits secs

La majoria de fruits secs són molt beneficiosos per a la salut, però cal evitar els rics en omega-6 ja que poden provocar inflamació.

Aquests són els pinyons, les nous i les nous del Brasil. En comptes, podeu optar per les llavors de lli o la soja.

10 – Cafè

Ai, el cafè. Gairebé amb tota probabilitat sigui l’aliment que més els costarà abandonar als que pateixen artritis, ja que és molt present a les nostres vides.

Si ets dels que es prenen unes quantes tasses de cafè al dia, has de saber que pot agreujar la teva artritis, ja que la cafeïna causa la pèrdua de minerals essencials i vitamines.

La millor opció si ets cafeter, és que et passis al cafè descafeïnat.