10 DADES CURIOSES DE POKÉMON QUE SEGUR NO CONEIXIES

10 DADES CURIOSES DE POKÉMON QUE SEGUR NO CONEIXIES

El temps passa volant, oi?

Sembla que fos ahir quan el meu pare em va portar a la botiga de videojocs per comprar el meu regal d’aniversari, un flamant Pokémon Vermell, que havia sortit feia poques setmanes.

Encara recordo el moment, amb il·lusió i enyorança, de treure el cartutx de la caixa i començar a endinsar-me en aquell món de fantasia que m’ha acompanyat al llarg de la meva vida. Va ser l’inici de la meva relació amb els videojocs, i que encara avui m’evoca bons records.

A mesura que van passar els anys, em vaig anar interessant més per la història de la saga, i em vaig anar trobant dades força curioses que no tothom coneix i que m’encanta compartir en aquells sopars en què es parla de tot.

Avui, les compartiré amb tu.

Totes les regions del joc estan basades en llocs reals

Com es pot imaginar, totes les ubicacions estan basades en llocs reals del Japó, encara que de vegades ens costi de creure.

Kanto, per exemple, comparteix nom amb la regió real del país nipó, Johto a Kansai, Hoenn a Kyushu i Sinnoh a la regió de Hokkaido.

Unova va ser la primera zona a no estar basada en territori japonès, ja que està basada a Nova York i rodalies, a la qual van seguir Kalos (França) i Alola (Hawaii).

1 – Els primers Pokémon de tipus foc són l’horòscop xinès

Si ho pensem bé, té sentit:

Charmander: Drac

Cyndaquil: Rata

Torchic: Gall

Chimchar: Mono

Tepig: Porc

Fennekin: Gos

Litten: Tigre

És un homenatge a la cultura Xina de la saga força bonic, la veritat.

2 – Quina és l’edat d’Ash?

Al llarg de les temporades de la sèrie, es podria pensar que Ash aniria creixent amb el temps. Però això no ha estat així, sinó que en algunes ocasions sembla que fins i tot rejoveneix.

Tot i les seves moltes aventures, sempre diuen que Ash té 10 anyets, tant de bo poguéssim tots mantenir-nos així de joves per sempre.

3 – Pikachu inicialment no anava a ser el protagonista

Quan l’anime de Pokémon començava a prendre forma, l’acompanyant inicial d’Ash no era l’entranyable ratolí elèctric.

Cleafairy seria el company inicial d’Ash, però diversos factors van fer reconsiderar aquesta situació. El seu color rosat era poc cridaner i com que el joc ja portava temps al mercat i Pikachu ja gaudia de certa popularitat, es va decidir posar-lo com a company inicial d’Ash.

4 – La poteïna Pikachu existeix

L’any 2008, el científic japonès Shigueru Sato, va descobrir una proteïna nova ubicada a la retina de les persones. Aquesta proteïna, posseeix una forma de matriu extracel·lular, per la qual cosa va decidir donar-li un nom força curiós: Pikachurina.

5 – Gamefreak gairebé acaba en fallida

El desenvolupament dels primers jocs, Pokémon Vermell i Pokémon Verd, va portar un total de sis anys. En aquest temps, Game Freak gairebé es declara en fallida.

A més, diversos empleats van abandonar el projecte enmig de la producció per anar-se’n a feines amb millors condicions i que donessin una mica més de diners. Finalment, quan els jocs van sortir al mercat van ser un èxit i van passar a formar part de Nintendo com a estudi associat.

Actualment, Pokémon és la segona franquícia de videojocs amb més èxit del món per darrere del mateix Mario.