11 COSES QUE NO PODEN FALTAR AL TEU EQUIPATGE

11 COSES QUE NO PODEN FALTAR AL TEU EQUIPATGE

Un dels llibres que més em van agradar en la meva adolescència va ser el de La Llei de Murphy, un compendi de declaracions pesimístic-realistes que et posaven al teu lloc, de cop. La seva màxima era “tot el que pugui sortir malament, sortirà malament”; la portada, una torrada amb mantega al terra. Endevineu per quin costat.

Viatjar és un assaig i error constant, no et diré res que no sàpigues, però renoi, si algú m’hagués ajudat a evitar tants errors a l’hora de moure’m pel món, els ho hauria agraït. Aquest post és un intent d’avisar el meu ‘jo’ del passat i dir-li tot el que hauria de portar a la maleta quan viatgi per anar el més preparat possible. I si no sóc jo, que sigui per a tu.

1- Roba impermeable o paraigües

Aquest hivern, al Marroc, vam anar d´excursió uns dies al desert. Òbviament no vaig agafar paraigües (qui porta paraigües al desert?) i el que va passar a continuació et sorprendrà: vam creuar els Atles nevant i durant tot l’endemà no va parar de ploure. Ait Ben Haddou era un dels llocs que volia visitar, així que no vaig tenir més remei que passejar-me pel poble durant dues hores amb la meva jaqueta, que creia impermeable, i la meva motxilla, que tampoc no ho era: porteu roba resistent a l’aigua o, feu-me el favor, un paraigües de butxaca. Us pot arreglar el viatge i evitar-vos més d’un refredat.

2- Motxilla petita i bosses

Quan deixem la nostra maleta o motxilla a l’allotjament és perquè ens ve de gust caminar lleugers, però de vegades hi ha coses que encara volem portar a sobre: ​​una petita motxilla feta un cabdell -o ultralleugera- no ocupa res i serà una bona alternativa per als moments de passeig més despreocupats. Les bosses de plàstic del súper les podem fer servir per guardar-hi roba bruta, banyadors mullats, o fins i tot un llibre perquè no s’arruguin les seves pàgines.

3- Carregador múltiple

Si ets dels nòmades que viatgen d’allotjament barat com jo, el més normal és que trobis pocs endolls o aquests siguin compartits: amb un carregador de diverses entrades USB seràs el rei o la reina de l’habitació. Serveix per carregar més d’un gadget alhora, per als que som dels de connectar el mòbil cinc minuts amb l’esperança de carregar la bateria completament. Els lladres -els d’endollar dispositius- estan molt ben cotitzats al mercat del motxileig, fins i tot faràs amics!

4- Mocadors

Bé. Sempre necessitaràs mocadors, no em facis parlar més del compte.

5- Navalla o tisores

No és que em pensi que sóc Bear Grylls, però l’experiència assaig-error m’ha ensenyat prou vegades que hauria d’haver portat alguna cosa que tallés, i si no pregunteu-ho al de 127 hores. Un petit ganivet, fins i tot un d’aquells de clauer, pot ser suficient per tallar pa, treure una estella clavada o pelar fruita. Si viatgem amb avió caldrà descartar la idea, però sempre tindrem les claus de casa o el carnet de conduir.

6- Farmaciola

Quan viatgem, no sabem on trobarem una farmàcia a prop ni què tindran. Tampoc no podem preveure el moment en què ens trobarem malament. No dic que t’emportis la farmaciola de l’oficina, però sí algunes medicines de casa que ja coneguis en cas d’emergència, i si la cosa empitjora sempre caldrà confiar la nostra salut als professionals del lloc i creuar els dits. En cas d’haver-ne de disposar de molta quantitat sempre cal portar la recepta amb nosaltres. Entre les medicines més valorades del viatger: una segona pell per a butllofes als peus i quelcom per baixar la temperatura.

7- Cordes, brides o cordons

A la meva motxilla sempre hi ha cordes d’algun tipus, ja sigui per lligar jaquetes a pressió, per penjar les sabatilles per fora de la motxilla o per arreglar alguna cosa que s’ha desenganxat, fins i tot per apretar una maleta que no tanca. Les brides són les meves preferides, però recorda tenir alguna cosa per tallar-les després. Un petit cordó de sabates pot ser un gran aliat si necessitem, per exemple, assecar roba al sol o enrotllar peces de roba, fins i tot per fer de cordó.

8- Xampú sec, hidroalcohol i tovalloletes

Si ets dels que els agrada estar més que endreçat, el xampú sec és l’invent del segle per a tu, nòmada. Amb aquesta meravella podrem seguir ben guapos/es amb els cabells nets gràcies a la seva fascinant acció a base de pols de fades. De les tovalloletes humides i l’hidroalcohol ja ni en parlem, ja que no només et pot protegir contra el coronavirus, sinó també contra altres infeccions o bacteris. Una de les coses més importants a l’hora de viatjar és la higiene, és clar.

9 – Fruits secs o barretes energètiques

Això seria tant per a una dura jornada de senderisme o per a tot un matí visitant Estocolm. Unes barretes de xocolata o blat de moro poden ser el piscolabis perfecte per a un llarg dia caminant per una ciutat de la qual no podem o no volem conèixer-ne els preus, mossegades que ens donaran una mica de vitalitat i energia extra per aguantar fins a caure estesos/es. Els fruits secs donen encara més energia i d’una manera més natural, i si no pregunta als teus avis i àvies!

10- Crema solar

Si mai t’has plantejat portar-ne, ni tan sols, una petita crema solar al teu viatge, és que mai n’has hagut de comprar-ne a l’últim moment a, jo què sé, Islàndia. És insòlit com de cara que es pot arribar a posar la crema solar quan no t’esperes comprar-la, és com si pugés de preu davant dels teus nassos. Un bon protector solar evitarà, entre altres coses, que tornis amb aquell morè gamba tan lleig a l’oficina.

11- Un candau

Com ho sents. La màgia d’un candau et pot estalviar un ensurt, tant a l’aeroport com a l’estació, o fins i tot deixant els teus estris a l’habitació a ulls de qui entri. No pesa res i pot donar un punt de seguretat als teus efectes, pots portar-lo a sobre (tancant la teva ronyonera, per exemple) o barrant la porta de l’habitació, fins i tot hi ha molts albergs que disposen de calaixos amb passador de candau.

I tu, què més t’enduries, nòmada?