3 DELS POBLES MÉS CURIOSOS D’ESPANYA

3 DELS POBLES MÉS CURIOSOS D’ESPANYA

Pot ser que el confinament t’obligui a quedar-te a la teva ciutat o província, però per aquelles persones amb ganes de viatjar i amb ganes de viure experiències diferents, disposen d’ofertes interessants més a prop del que creuen, i fins i tot poden passar una nit d’hotel a la seva pròpia ciutat, cosa que s’està convertint en tendència.

Però si el que t’agrada és viatjar a la manera “tradicional” aquí et proposem diverses opcions.

La veritat és que estic temptat d’explicar-te que Bétera a València és el primer d’ells, ja que com a nòmada em té encisat. A pocs quilòmetres hi trobes un hospital psiquiàtric i una base de la OTAN que se sumen al monestir de clausura de l’edat mitjana, la casa de barrets més gran dels anys 70 i a aquella senyora que un dia va fotre el cotxe per les escales del Mercadona pensant que era el parking i al dia següent en un carrer tan estret que el va encaixar

Per si no n’hi ha prou, tenim el bar de la cantonada d’on cada vegada que ens arriba el compte, ve encapçalada amb un nota, gens disimulada per cert, amb la frase “taula dels rarets”.

Però segur que de pobles curiosos ja en coneixes algun i avui et vull parlar dels llocs peculiars/estrafolaris de veritat, d’aquells que et deixen amb els ulls ben oberts, emplenant les galtes d’aire i amb pinta de peix. Anem de viatge!

Pobles curiosos:

pobles curiosos cudillero
Cudillero

1. CUDILLERO (Principat d’Astúries)

Cases de forts colors a la vora del mar? Ho tinc, parles del Carib! Nop. I per aquest motiu crida més l’atenció. Acostumats a veure aquest tipus de decoració amb aquestes tonalitats en llocs més càlids (ja ho sé, hi ha excepcions…) visitar Cudillero ens deixarà realment bocabadats.

A més de les cases, el seu paisatge abrupte, les seves fantàstiques pero solitàries platges i les seves excel·lents marisqueries (“Ópera cudillero” o “El Faro” entre d’altres) fan que el pack de curiositat, bellesa i gastronomia sigui incomparable.

pobles curiosos setenil de las bodegas
Setenil de las Bodegas

2. SETENIL DE LAS BODEGAS (Cadis)

D’aquest lloc no sé que és el més estrany, si el riu que es diu Guadalporcún o el mateix nom del poble o com s’ha construït. No és que les roques estiguin a punt de caure’t al damunt, és que va semblar una decisió força lògica aprofitar-les per estalviar-se alguns sostres. Setenil està a uns 160 quilòmetres de Cadis i té gairebé 3000 habitants més una infinitat de sorpresos turistes.

pobles curiosos Puentedey
Puentedey

3. PUENTEDEY (Castella i Lleó)

Un lloc que se l’anomena Pont de Déu ha ser força especial i per descomptat, ho és. La seva alta estranyesa prové de la seva ubicació ja que es troba emplaçat sobre un cridaner pont natural i bona part de l’església romànica va ser edificada sobre aquest.

Es troba a 86 quilòmetres de Burgos i es tracta d’una pedania de la població de Merindad de Valdeporres.

Podria seguir fins a finalitzar diverses pàgines amb pobles curiosos i interessants perquè Espanya és molt gran, tot i que al meu cor cap d’ells arribarà a ser com Bétera, d’on la senyora que va ficar els cotxes a les escales podría ser…ejem…. la meva mare. Però en fi, a la península hi trobaràs un munt de llocs molt interessants, ¡troba’ls i et sorprendràs!