3 DIES A ISTANBUL, QUÈ NO ET POTS PERDRE

3 DIES A ISTANBUL, QUÈ NO ET POTS PERDRE

Hola altra vegada, nòmada! Estàs pensant en emprendre una nova aventura?

Si la resposta és afirmativa avui et proposo un viatge al nexe entre l’Occident i l’Orient, la ciutat d’Istanbul. No cal dir que es tracta d’una ciutat amb moltes coses per oferir als seus visitants i que és pràcticament impossible veure-ho tot en un període tant curt de temps, però intentaré ensenyar-te què no t’has de perdre si vas 3 dies a Istanbul.

Per sort, un dels meus millors amics va tenir durant molt temps una xicota turca, i, tot i que no hi he viatjat personalment (de moment), em va explicar moltes coses i llocs interessants per veure a la ciutat, Així doncs espero que la informació que em va brindar sigui del teu gust.

El Gran Basar

No hi ha dubte que és un dels llocs importants que hem de visitar tant sí com no al nostre viatge per Istanbul.

Al bell mig del centre històric s’hi troba aquest laberint de carrerons coberts on les paradetes i botigues es concentren i on és possible comerciar amb gairebé qualsevol cosa.

Si vols comprar alguna cosa, et recomanem que tinguis en compte que els preus es solen regatejar entre un 30% i un 70%, per la qual cosa no acceptis el primer preu que t’ofereixin i, compte amb les imitacions.

Tot i que la millor manera de gaudir del Gran Basar és no comprant-hi res, asseure’t tranquil·lament a prendre alguna cosa i admirar l’habilitat dels venedors i el colorit que inunda els seus carrers.

Santa Sofia

Com a màxima expressió de l’art bizantí és innegable que Santa Sofia és una parada obligatòria a la nostra visita a la ciutat.

L’edifici ha servit a diferents propòsits al llarg del temps, inicialment va ser una petita església fins que l’any 523 l’emperador Justinià va començar a projectar el gran monument que podem veure avui dia.

Ha servit també com a mesquita per l’imperi turc i des de 1935 és també un museu. La seva majestuositat i bellesa transmeten unes sensacions indescriptibles als seus visitants, així doncs intenta abstreure’t una mica de tota la gent que hi trobaràs i viatjaràs en el temps a la teva visita.

Navegar pel Bòsfor

Malgrat es consideri típic i de turista, la veritat és que et recomano de tot cor que facis una petita excursió en vaixell pel Bòsfor a la posta de sol.

Recorreràs les aigües que separen Europa i Àsia, a més, et permetrà veure amb perspectiva altres barris més allunyats del centre i admirar la majestuositat i la bonica silueta d’Istanbul amb les seves mesquites i el seu ocàs ataronjat.

La cisterna Basílica

Per gran part del subsòl de la ciutat, hi ha un entramat de cisternes romanes que en altre temps s’utilitzaven per emmagatzemar aigua preveient cataclismes o guerres que destruïssin tot el sistema d’aquífers.

La més coneguda d’aquestes és la cisterna Basílica, que durant els anys 80 es va acondicionar per a la seva visita construint-hi passarel·les arran de l’aigua. Com a curiositat, a dues de les seves columnes hi ha esculpida la cara de la mítica Medusa (l’ésser mitològic) i ha estat escenaris de pel·lícules com James Bond o Inferno.

Palau de Topkapi

A Istanbul existeixen multitud de palaus, però sens dubte el més famós és el palau de Topkapi.

En el seu moment, el palau va ser el centre de l’imperi otomà, ubicat en un enclavament excepcional entre el Màrmara i el Corn d’Or amb el Bòsfor als seus peus. Considero que és una de les visites imprescindibles a la ciutat, destacant-ne les sales del tresor, les cuines (amb porcellana que no es pot veure a cap altre lloc) i els seus diversos patis.