4 CATEDRALS ESPANYOLES “MENYS CONEGUDES” QUE HAS DE VISITAR

4 CATEDRALS ESPANYOLES “MENYS CONEGUDES” QUE HAS DE VISITAR

Espanya té un patrimoni cultural i artístic fascinant. I dins aquest patrimoni si hi ha alguna cosa pel que destaca és per les catedrals. Concretament 88 catedrals de tota mena d’estils repartits per tota la geografia nacional.

Com a mínim n’hi ha una per província i en certs casos fins a tres. Això vol dir que fins i tot petites localitats compten amb la seva pròpia catedral. Amb anys d’història a les espatlles, anar a veure-les és traslladar-se a una altra època i aprendre sobre el passat.

El patrimoni catedralici espanyol és, per tant, extens. Tothom coneix o ha sentit parlar de la catedral de Burgos, dels vitralls de la catedral de Lleó, de la immensitat de la catedral de Sevilla o, la que veiem al final del Camí de Sant Jaume, la catedral de Santiago de Compostel·la. Aquests són només uns quants exemples d’algunes de les considerades com a “més conegudes”. Però, partint de la base que totes mereixen una visita, a l’article d’avui us volem mostrar altres menys “famoses” que hauries de visitar.

1- Catedral de Palència

“La bella desconeguda”, com així es coneix aquesta catedral (foto de portada de l’article) que cada vegada és més coneguda, enlluerna quan hi poses un peu. Austera i majestuosa, al seu interior hi ha història a dojo. El seu origen es troba a la cripta visigòtica del segle VII dedicada a San Antolín i el seu procés constructiu es reflecteix en els diferents estils de l’edifici.

És la tercera catedral més gran d’Espanya després de la de Sevilla i Toledo.

2- Catedral de Sigüenza

L’estil d’aquesta catedral que trobem a Sigüenza (Guadalajara) respon al romànic i progòtic, essent un bell exemplar del cistercenc o primer gòtic. Al seu interior, destaca el “Sepulcro del Doncel”, es tracta de la tomba de Martín Vázquez de Arce, un jove cavaller que va morir a la Guerra de Granada.

3- Catedral de Terol

Torre catedral de Terol

La catedral de Santa Maria de Mediavilla (Terol) és una de les construccions més característiques del mudèjar a Espanya. La seva torre, el seu cimbori i la seva sostrada van ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1987.

4- Catedral de Lleida

Dominant la ciutat des de dalt del Turó s’alça la Seu Vella de Lleida. És el monument més emblemàtic de la ciutat i no es pot entendre el paisatge urbà de la ciutat sense la seva majestuosa torre sobresortint-ne.

La catedral s’adscriu al romànic tardà, la seva construcció va començar el 1203 i es va consagrar el 1278.

Fins aquí una petita mostra de les magnífiques i diverses catedrals que tenim al nostre patrimoni. N’heu visitat alguna? Alguna altra que no sigui a la llista i que us hagi sorprès?