4 SENYALS QUE PODRIEN INDICAR QUE EL TEU GOS PATEIX ESTRÈS

4 SENYALS QUE PODRIEN INDICAR QUE EL TEU GOS PATEIX ESTRÈS

El teu gos es grata més que de costum? Està perdent pèl i no saps per què? Últimament no té gana? Pot ser estrès! Sí, ho has llegit bé, els gossos com els humans pateixen estrès davant de certs canvis com poden ser l’arribada d’un nadó, una mudança, una nova parella a casa…

L’estrès els produeix tensió, nerviosisme i el seu estat d’ànim i costums es poden veure trastocades. Per això és molt important identificar alguns senyals de l’estrès en gossos; per a posar-hi solució i que el teu pelut visqui feliç com sempre. Ja que pot ser un tema passatger o crònic si no se li posa remei a temps, així és el món animal.

Senyals que el teu gos pateix estrès

1- Es grata i es mossega les potetes de manera compulsiva

senyals-estrès-gossos

Potser penses que el teu gos té puces o paparres. O que simplement s’avorreix i li ha agafat per gratar-se i llepar-se les potes; i sí que podria ser, però si el desparasites correctament, no té res estrany a la pell com vermellors o granets que podrien indicar al·lèrgia, sens dubte pot ser estrès. Gratar-se és una manera d’alleujar l’ansietat, com un TOC quan estem nerviosos per alguna cosa. A més, si es grata molt pot anar perdent pèl sense coincidir amb les mudes.

2- Borda o plora amb més freqüència que de costum

Ploriquejar o bordar és la manera més normal d’expressar-se d’un gos. I això es pot veure intensificat quan es troben en situacions d’estrès. Els gossos que tenen por o estan tensos es queixen amb més freqüència i poden bordar per cridar la teva atenció o per a tranquil·litzar-se. També pot ser que el notis més poruc, que s’amagui molt i no tingui tant contacte amb tu estant més distant sense motiu.

3- Falta de gana

senyals-estrès-gossos

Potser que el teu gos perdi la gana o comenci a menjar menys del que és habitual. Per exemple, quan marxes de viatge amb ell segur que has notat que el primer i segon dia sol menjar menys pel canvi; probablement per l’estrès del viatge i el lloc nou. Això pot empitjorar si pateix estrès continu, per la qual cosa si veus que no menja durant 3 dies màxim el millor és portar-lo al seu veterinari.

4. Panteixa més que de costum

El panteix en els gossos és totalment normal, ho fan com una manera de suar i quan acaben de fer exercici o a l’estiu per la calor. No obstant, si panteixa molt i en moments estranys pot ser un clar símptoma d’estrès.

senyals-estrès-gossos

Si creus que el teu gos pateix estrès, tranquil! Ells també senten si nosaltres estem estressats i això no ajuda. intenta identificar quin pot ser el motiu, per a tranquil·litzar-lo o millorar la situació. Per exemple, amb l’arribada d’un nadó, una parella nova a casa o un familiar, dedica-li temps cada dia i l’espai que es mereix. Acaricia’l amb freqüència i parla-li amb afecte.

Si t’has canviat de casa o te n’has anat de viatge amb ell fes-li sentir com a la seva casa de sempre. Prepara-li un espai, juga amb ell i tingues totes les seves necessitats cobertes. Si proves tot això i no millora, o no arribes a identificar el causant el millor és que el vegi el teu veterinari. L’estrès no és una cosa molt dolenta però sí que cal controlar-ho i reduir-ho tot el possible. Ja saps que els gossos són molt intel·ligents i de ben segur que esbrinaràs la causa per a posar-hi remei.