5 CONSELLS PER EVITAR QUE ET ROBIN QUAN ETS DE VIATGE

5 CONSELLS PER EVITAR QUE ET ROBIN QUAN ETS DE VIATGE

Oh, l’estiu! Moment de viatges, històries difícils de creure i molta enveja online. Però l’estiu és també, per desgràcia, la millor època per alguns brètols que fan l’agost robant a turistes i que ens poden destrossar el viatge, per poc que sigui. Com que els nostres posts pretenen ser un petit manual de com ser un bon nòmada viatger al segle XXI, aquest cop us portem uns consells per evitar contratemps quan som de viatge amb aquestes 5 maneres d’evitar que ens robin. Molta sort!

1- Coneix el lloc

A l’era de la informació ja no tens excusa: investiga, busca, pregunta i llegeix. Quan viatgem a un lloc nou, oi que indaguem a la xarxa sobre què veure, què fer-hi i on menjar? Per què no busquem també on no anar? Abans d’agafar un hotel o visitar una ciutat nova el millor és aconseguir informació de la zona o de a quins barris és millor no posar-hi el peu. Fins i tot hi ha fòrums on podem preguntar directament als locals, com Reddit, o llocs web molt útils com el d’Assumptes Exteriors del Regne Unit o Smarter Travel, on hi apareixen llistes amb els ‘perills’ del país en qüestió. Tot i així, els consells d’un recepcionista local o d’un policia són d’allò més fiable. La informació és poder!

2- Vigila les teves maletes

El nostre equipatge hauria de ser una extensió del nostre braç quan viatgem: el més a prop possible i sempre a la vista. Malgrat això, mai pot estar del tot controlat i badar uns segons pot suposar un disgust, per això faig una crida a no infravalorar el poder d’un mosquetó. Sí, ho has llegit bé: quan viatjo, la meva motxilla o maleta no pot obrir-se sense haver de desfer dos mosquetons o rebentar un petit candau. Així i tot, els més espavilats han estat caçats foradant motxilles i bolsos per sota. Si dubtem, el millor sempre serà portar-ho al davant. Si vas amb cotxe, no obris el maleter moltes vegades en zones una mica ‘fosques’, doncs d’aquesta manera ensenyem massa el què hi ha a dins; millor fer-ho ràpidament i amb discreció.

 5 maneres d’evitar que ens robin - maletes

3- Tingues cura de la teva documentació

Una de les coses que ens poden fer passar pitjors maldecaps quan viatgem és perdre la documentació, i per això hem d’extremar les precaucions especialment amb la nostra cartera i documents. Quan surto de viatge sempre tinc un escaneig actual del meu passaport al núvol o a l’email, tot i que també podem portar una fotocòpia impresa. En aquest cas, és més que recomanable portar tant la documentació com els diners en maletes separades i mai a la que facturem -recordeu, sempre a prop!-, i per descomptat, mai tot al damunt al mateix moment. Un cop a l’hotel, llogar una caixa forta no sobraria pas. En el pitjor dels casos, hem de denunciar el robatori a la policia i trucar la nostra embaixada a aquell país el més aviat possible per tramitar la documentació per tornar.

4- Altres mètodes antirobatori

La màxima per viatjar a llocs concorreguts és pensar que siempre hi haurà algú més llest que tú; la millor prevenció és no subestimar els professionals del furt. No sempre són fàcils d’esquivar i per això existeixen tot tipus de ‘gadgets’ per evitar aquells moments d’angoixa, els més coneguts són la motxilla antirobatori, amb la cremallera a la part interior i oculta; els cinturons de ‘doble fons’, amb un petit compartiment per portar-hi targetes i bitllets; o les carteres o fundes anti-NFC/RFID, doncs la mateixa tecnologia que fem servir per pagar amb targeta també es pot utilitzar per sostreure‘n informació a distància, per això s’han creat carteres amb un material que bloqueja aquestes senyals.

5- Tingues sentit (extra)comú

Tots els consells esmentats, de fet, es podrien resumir en aquest últim punt: tingues sentit comú i fes cas del teu instint. Tota cautela és poca i, en general, intenta no ensenyar-o tant poc com es pugui- objectes de valor com ara el mòbil o un rellotge car. La càmara, però, és gairebé impossible no tenir-la a la mà o penjant del coll, llavors pots comprar una corretja curta pel canell o aferrar fort la que ve de sèrie. I no t’emborratxis, encara que soni a broma pot arribar a ser un bon consell: serem presa fàcil si tenim els reflexos lents o estem distrets!

Al cap i a la fi som animals, i per això, amagat dins nostre, encara queda una mica d’aquella ‘alarma de perill’ que durant generacions ens ha fet ser qui som. Fes-li cas. Tant si ets de viatge o a la teva pròpia ciutat, si veus que hi ha perill, canvia de vorera. Si no ho veus clar, no vagis per aquell carrer. I si vols ser un viatger informat, segueix llegint els nostres consells.

I tu, coneixes algun altre mètode per evitar robatoris estant de viatge?