5 JOIES AMAGADES DEL PERÚ

5 JOIES AMAGADES DEL PERÚ

Us encanta viatjar i conèixer nous llocs? De ben segur que sí. No obstant, encara que recórrer i veure localitzacions impressionants té lo seu, res es compara amb visitar i descobrir aquells tresors que amaga cada país, ciutat i indret. És per això que avui us porto 5 joies amagades de Perú. Que emocionaran la vostra ànima nòmada i que no dubtareu a incloure al vostre pròxim itinerari d’aventures. A què esperes?

1- La Laguna Parón

Situada a la província de Huaylas, al departament d’Ancash. La Laguna de Parón és un d’aquells llocs naturals i màgics als que val la pena donar-li un cop d’ull.

No només és preciós a la vista, també és un dipòsit d’aigua dolça natural; el més gran de tota la Cordillera Blanca i de la regió en general.

Es tracta d’una visita pels amants de la vida nòmada i l’aventura, amb una caminada per terreny difícil, però que es veu premiat per la bellesa de l’indret. També és possible fer-hi activitats com acampar o navegar en barca o kayak, entre d’altres.

Laguna Parón

2- La Laguna Humantay

La Laguna Humantay (foto de portada de l’article) és un d’aquells tresors naturals que hi trobareu a Cusco; un paratge que amb la seva bellesa aconsegueix enlluernar qualsevol nòmada.

Està considerat un lloc sagrat, les aigües turqueses del qual, juntament amb les muntanyes nevades que la protegeixen, aconsegueixen captar l’atenció de tot aquell que la visita.

De la mateixa manera que les 5 joies amagades de Mèxic, aquest és un lloc que heu de visitar com a mínim una vegada a la vida.

3- La Isla de los Monos

En aquesta llista de les 5 joies amagades de Perú no només hi trobareu llacunes, també hi podeu sumar al vostre itinerari nòmada visitar la Isla de los Monos.

Us preguntareu què és això. Es tracta d’un centre de rescat pels primats. És un paradís vegetal i que ofereix llibertat a aquests animals, un edèn ubicat just damunt del riu Amazones.

La finalitat del refugi és, precisament, protegir els micos; rescatant-los, rehabilitant-los i després alliberant-los per la seva reinserció. És una iniciativa familiar activa des de 1997 i és una porta per una convivència al aire lliure amb aquests animals, fins i tot permeten el voluntariat.

4- Jardines de Mandor

Aquesta és una altra iniciativa familiar que val la pena ressaltar. Us animeu a visitar-la? Els Jardines de Mandor estan a Aguas Calientes, a 4 quilòmetres de Machu Picchu.

Aquesta joia amagada de Perú us ofereix com nòmades i aventurers l’oportunitat de caminar entre preciosos jardins plens de biodiversitat. Com a plus, aquest lloc és un oasi per la preservació dels centenars d’espècies de fauna i flora que el tenen com hàbitat.

Salt d’aigua als Jardines Mandor

5- Papilionari de Machu Picchu

També és a Aguas Calientes, el Mariposario de Machu Picchu es troba dins del Parc Nacional amb el nom de la mil·lenària ciutadella.

Tot i això, fàcilment podeu considerar-lo com una de les 5 joies amagades de Perú. I és que, l’ecosistema de Machu Picchu serveix de llar per més de 300 espècies de papallones. Increïble, oi? Moltes de les quals només les veureu allí.

El papilionari us ofereix diferents espais, on podreu interactuar amb elles al seu hàbitat. És una destinació super educativa, ja que us permet conèixer el cicle de vida de les papallones, fins i tot podreu arribar a veure’n alguna sortir de la pupa!

Les activitats extres son un altre dels seus atractius. De fet, el papilionari de Machu Picchu convida els seus visitants a reforestar, així com també a alliberar papallones i posa a disposició excursions per connectar amb la biodiversitat. I vosaltres, ja coneixieu alguns d’aquests llocs? De ben segur que ara teniu ganes de visitar aquestes 5 joies amagades de Perú!