5 LLOCS QUE HAURIES DE CONÈIXER ABANS DE MORIR

5 LLOCS QUE HAURIES DE CONÈIXER ABANS DE MORIR

La meva mare diu que sóc immortal perquè és impossible que passi a millor vida, ja que no hi estic molt d’acord, he planejat algunes coses que no voldria deixar de fer abans que arribi l’incòmode esdeveniment i és clar, he de considerar que m’encanta viatjar.

Ja sé que els meus gustos són meus i només meus i pots comprar les meves recomanacions o escollir la teva pròpia aventura, cosa que et recomano. El que tinc molt clar és que si fossin 5 i només 5 en buscaria un a cada continent i fins i tot repetiria algun lloc ja visitat. Per facilitar les coses i estalviar-me uns diners virtuals, als meus viatges ideals he escollit els continents ‘clàssics’ és a dir, descartant l’Antàrtida que també veuria amb molt de gust i sense dividir Amèrica en dues.

San Blas - Panamá
San Blas, Panamà. Allà no s’hi escolta Georgie Dann.

1. Europa: un passeig per les terres altes d’Escòcia

Sense que s’enfadin els brexiteers i parlant d’Europa com a realitat geogràfica, un lloc on no només hi he estat infinitat de vegades. Hi he viscut gairebé dos anys i hi torno sempre que puc.

Situades a l’alçada de Noruega, la serenitat i natura salvatge dels seus paisatges és absolutament incomparable i no només per la seva bellesa, sinó també per la seva capacitat de fer oblidar el món. Busca un llac cristal·lí com el Loch Awe, troba un gran hotel com l’Ardanaiseig, demana un whisky Oban de 32 anys i estira’t a la platja a veure la Via Làctia. Morir ja no importa.

2. Amèrica: Arxipèlag de San Blas, Panamà

Només a 8 hores d’avió més 3 en cotxe, el que ocupa la teva jornada laboral. Recordes quan el teu veí diu que ha estat al Carib i posa cara de ministre? T’explicaré un secret: allò no és el Carib, allò és Disneyland. Després de travessar la serralada central de Panamà per la selva més espectacular que puguis imaginar, t’ofereixo arribar a un petit poble una mica desgavellat. Aquest és el veritable inici de l’aventura.

Tot seguit, un indi Kuna, una de les ètnies locals, et pujarà a la seva barca i a més velocitat que el dimoni et farà desembarcar al mig d’alguna de les 340 illes deshabitades que poblen les seves aigües. La mida d’aquesta serà la del teu menjador i serà situada a moltes milles de les altres, pots trobar els serveis sota la palmera i l’únic bar, el de la teva nevera portàtil. Recollir estrelles de mar tot sol i a les aigües més verdes i netes que hagis vist en ta vida des de la teva «pròpia illa» és una cosa que viuen poques persones. Tot això sense escoltar Georgie Dann ni suportar el nen dels Martínez que els va acompanyar de viatge a Santo Domingo «tot inclòs».

3. Àfrica: un safari fotogràfic a Kenya

Aquest és dels que tinc pendents i em jugaria el meu Trivial a que no trigaré molt a anar-hi. Quan era petit, una tieta meva el va fer i em va haver d’ensenyar ben bé 100 vegades aquells vídeos gravats en Super 8. Si a això li afegeixes que una de les meves pel·lis preferides és la mega clàssica «Atari» de John Wayne, no et sorprengui que sospiri per aquest viatge de llegenda.

Conèixer el Serengueti, visitar un poblat Massai, dormir en tendes de campanya al bell mig de la Sabana, veure l’espectacular cràter de Ngorongoro i escoltar el rugit del lleó al seu hàbitat natural és una cosa que no té preu. Bé, aquesta és la part dolenta. En té i és molt car. Snif, snif.

Uluru-Australia
Uluru

4. Oceania: Com va la roca d’Uluru a Austràlia?

No et quedis així, segur que saps quina és. Només em calen 3 paraules per descriure-la: altiplà, taronja, aborigens. Oi que sí? T’imagines creuar Austràlia en 4×4 i arribar al parc nacional de Tjuta? Al bell mig hi trobaràs el considerat un dels monòlits més grans del món. 9 kilòmetres de perímetre i uns 350 metres d’alçada en tenen la culpa.

L’única part dolenta és que si tens por a l’avió te n’hauràs d’oblidar. Prepara com a mínim 14 hores de la resta de la teva vida per arribar-hi i això per no parlar de que també hauràs de gratar-te una mica la butxaca. Ja sé que és una cosa semblant en concepte al meu viatge a Kenya però, què vols que et digui? Sóc un noi molt natural.

5. Àsia: de veritat que això és Àsia?. El llac Baikal

Com ja has vist, aquesta entrada és bastant personal i no m’he volgut refugiar en allò clàssic. A més, gran part de l’any visc a Rússia i qualsevol geògraf et dirà que des de Moscou cap a la dreta hauries de deixar de dir Europa. Doncs si vols, acompanya’m al continent que em queda per veure o millor dit, al lloc d’aquest continent que encara no conec.

En aquesta indòmita i llunyana part de Rússia que es coneix com Sibèria trobarem un dels llacs més grans de la terra i el considerat pels geòlegs com el més antic i profund del planeta. La seva bellesa és tan famosa que els locals el denominen «La Perla de Rússia». A part de la seva espectacularitat, el Baikal té quelcom molt especial: és un dels epicentres del misteri de la regió i durant generacions molts successos extranys semblen tenir lloc a les seves fosques aigües. Ho sé, sóc una mica friki, però no em moriré sense intentar veure un OVNI!

En conclusió, que aquesta ha estat la meva particularíssima selecció per abans de veure el gran flash blau. No sé què t’ha semblat, però n’estic segur que alguna de les meves propostes t’ha fet una mica de gràcia. O tu també ets immortal?