5 PARCS NACIONALS A ESPANYA QUE HAURIES DE VISITAR (PART 2)

5 PARCS NACIONALS A ESPANYA QUE HAURIES DE VISITAR (PART 2)

Espanya té actualment 15 parcs nacionals, de 5 d’aquests ja us en vam parlar a l’article “5 Parcs Nacionals a Espanya que has de visitar”. I ja tenim el cuquet d’explicar-vos-en més, així doncs en aquest post us volem parlar d’uns altres 5 magnífics parcs nacionals que podeu visitar.

Com ja us vam comentar, la declaració de parc nacional indica que són àrees de gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. És a dir, es podrien considerar com les millors mostres del patrimoni natural espanyol.

El primer parc en aconseguir aquesta declaració va ser el de Picos de Europa el 1918. I des de llavors se n’hi han anat sumant molts altres. Avui continuem amb uns altres 5 parcs nacionals espanyols que també us recomanem visitar si teniu l’oportunitat.

Parcs Nacionals a Espanya

1- Caldera de Taburiente (Illa de La Palma)

La Caldera de Taburiente la trobem a la preciosa illa de La Palma (Canàries). Es pot considerar com una de les majors atraccions de l’anomenada “Isla Bonita”. Se li diu així perquè té aspecte de “caldera”, es caracteritza per ser un enorme circ de 8 kilòmetres de diàmetre i desnivells de fins a 2000 metres d’alçada amb nombroses erupcions volcàniques. Una meravella de la natura que cal visitar com a mínim un cop a la vida.

parcs nacionals - caldera de taburiente
Roque de los Muchachos. Caldera de Taburiente

2- Parque Nacional de las Tablas de Daimiel (Ciudad Real)

Aquest Parc Nacional va ser declarat l’any 1973. És un dels ecosistemes aquàtics més importants d’Espanya. Es troba als termes municipals de Daimiel i Villarrubia de los Ojos (Ciudad Real).

L’aiguamoll es forma gràcies al desbordament dels rius Guadiana i Cigüela. A aquest ecosistema se’l denomina “lleres fluvials”.

3- Islas Atlánticas (Galícia)

Comprèn les illes gallegues d’Ons, Cíes, Sálvora i Cortegada. Van ser declarades parc nacional l’any 2002, com una de les millors mostres dels ecosistemes propis de les costes i fons marins atlàntics espanyols.

Per poder visitar les Cíes i la illa d’Ons cal fer una reserva prèvia ja que hi ha un nombre limitat de visites diàries.

4- Parque Nacional de Monfragüe (Cáceres)

Hem d’anar fins a Extremadura, concretament a la província de Cáceres, per veure l’espectacular parc nacional de Monfragüe. Travessat pels rius Tajo i Tiétar, és una de les zones més representatives i millor conservades de bosc i bardissa mediterrània, així com també de deveses, penyals i masses d’aigua. Parada obligatòria se la mereixen el mirador del Castillo i el Salto del Gitano.

parcs nacionals - Monfragüe
Parc nacional de Monfragüe

5- Parque Nacional de Sierra Nevada (Granada-Almería)

Allí s’hi troba el cim més alt de la Península Ibèrica: Mulhacén (3.482 metres). Va ser declarat parc nacional l’any 1999. La seva climatologia i les diferents alçades han facilitat que al seu interior hi creixin un gran nombre d’espècies de plantes. Aquestes condicions també han fet possible una gran varietat i riquesa de fauna.

Un lloc ideal pels amants de l’esquí, el muntanyisme, el senderisme o la pesca.

Ja heu visitat algun/s d’aquests parcs nacionals? Què us han semblat?