5 PARCS NACIONALS A ESPANYA QUE HAURIES DE VISITAR

5 PARCS NACIONALS A ESPANYA QUE HAURIES DE VISITAR

Actualment són 15 els parcs nacionals declarats a Espanya. 10 els trobem a la Península Ibèrica, 4 a Canàries i 1 a Balears.

Es denominen Parc Nacional perquè són àrees de gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. A més, són espais naturals que han estat poc alterats per l’acció humana.

Quan un parc té la categoria de “Nacional”, l’Estat ha de posar en marxa accions que en protegeixin la diversitat i se n’ocupin de conservar la riquesa de la seva flora i fauna.

No és estrany que siguin espais de gran interès cultural i paisatgístic per a tots aquells nòmades que estimem la natura. Si entres en aquesta categoria, segueix llegint perquè aquesta selecció de parcs naturals t’interessa.

parcs nacionals - picos de europa
Llacs de Covadonga. Picos de Europa

Parcs Nacionals d’Espanya

1- Picos de Europa

El trobem a la Serralada Cantàbrica, entre Astúries, Lleó i Cantàbria. Va ser el primer parc nacional que es va declarar a Espanya. És un dels més visitats i s’hi poden realitzar una gran varietat de rutes de diferent dificultat mentre es gaudeix de paisatges únics. No deixis de visitar alguns dels seus miradors mentre observes els seus cims més icònics (Exemple: Pico Urriellu).

Entre els seus boscos i muntanyes hi habiten isards, cabirols, llops i óssos, entre altres espècies.

2- Parque Nacional del Teide

Sens dubte si visites aquest parc t’hi trobaràs amb un paisatge únic. Cràters, volcans i rius de lava envolten l’espectacular volcà del Teide (el cim més alt d’Espanya). Un tresor geològic que dona al parc una gran diversitat de formes i colors que fan la sensació de ser a un altre planeta.

I sense oblidar les espectaculars vistes que pots veure si escales el Teide. Si vols pujar fins dalt de tot (el cràter) necessites un permís especial previ.

Parc Nacional - Teide
Parc nacional del Teide

3- Parque Nacional de Ordesa y el Monte Perdido

Al Pirineu d’Aragó, concretament de la província d’Osca, trobem aquest espectacular parc. Destaca la seva ruta del Valle de la Ordesa, així com també la de la Cola de Caballo i els miradors de Revilla, entre d’altres.

Entre la seva funa s’hi troben el trencalossos, àguiles reals, galls fers, porcs senglars, marmotes i una infinitat d’espècies.

4- Parque Nacional de Timanfaya

Tornem a les Illes Canàries, aquest cop a Lanzarote per a visitar aquest parc sorgit de les erupcions volcàniques que hi van tenir lloc entre 1720 i 1736, i el 1824. Ens trobem, doncs, en una zona totalment volcànica d’increïbles paisatges i bellesa.

També se l’anomena “Muntanyes del foc”.

Parc Nacional - Timanfaya
Parc nacional del Timanfaya

5- Doñana

Ocupa part de les províncies de Sevilla, Huelva i Cádiz. Es caracteritza pels seus aiguamolls on hi habiten gran varietat d’aus aquàtiques. També platges, dunes… que li donen una personalitat única.

Està considerat l’espai natural amb major biodiversitat d’Europa. Més de 300 espècies d’aus habiten aquí, a més d’unes 37 de mamífers (per exemple, el linx), 2 espècies de rèptils, entre moltes altres.

Fins aquí la nostra petita selecció. Sens dubte qualsevol visita a aquests o altres parcs naturals realment valen la pena. Quins has visitat? Quin és el que t’ha agradat més?