5 PLANS AMB NENS A LA PROVINCIA DE BURGOS

5 PLANS AMB NENS A LA PROVINCIA DE BURGOS

Hola de nou, nòmada!

Si estàs pensant en fer una escapada a la provincia de Burgos i, a més serà una escapada amb nens, deixa’ns dir-te que és una magnífica idea; ja que disposa d’una gran oferta que farà passar una bona estona als més petits de la casa.

Per ser-te totalment sincer, la provincia de Burgos és una d’aquelles destinacions que no sol venir-nos al cap com a primera opció a l’hora de pensar en vacances o escapades. Però et puc assegurar que té paisatges i propostes increïbles per oferir a tota la família.

Jaciment d’Atapuerca

Com no podia ser d’una altra manera, comencem amb un dels punts forts de la provincia de Burgos.

El jaciment d’Atapuerca està reconegut com patrimoni de la humanitat per la UNESCO. I és un privilegi comptar amb un dels jaciments paleontològics més importants del món; compta amb fins a 5 classes diferents d’homínids.

És una gran oportunitat perquè els més petits aprenguin sobre la història i els orígens de la humanitat i entenguin que la preservació d’aquest tipus de jaciments arqueològics és important.

Excavacions al jaciment d’Atapuerca

Salto del Nervión

Ara visitarem la cascada més alta de la Península Ibèrica (foto de portada).

Aquesta és la frase que cal dir als més petits de la casa per anar picant la curiositat i que vulguin aprendre més sobre aquesta espectacular destinació natural.

El Salto del Nervión fa més de 200 metres d’alçada. Forma una espectacular llengua d’aigua que es pot observar amb detall al mirador panoràmic, al que s’hi accedeix mitjançant la Ruta del Parque.

Això sí, et recomanem anar-hi els mesos de pluja o en començar la primavera; ja que els mesos de més calor el cabal pot minvar fins casi fer desaparèixer la cascada.

Museu dels dinosaures

És innegable que els dinosaures sempre criden l’atenció, desperten la imaginació dels nens (i no tan nens) i produeixen una fascinació increïble.

Per això et proposo anar al museu dels dinosaures a Salas de los Infantes. Té una de les col·leccions de fòssils més grans d’Europa; a banda de que t’informaran al mateix lloc de com trobar restes que van deixar els animals al seu moment a les rutes properes (com petjades) i com poder emprendre la nostra pròpia expedició paleontològica i sentir-nos uns exploradors.

Tota una aventura per gaudir en família.

Safari per Paleolítico Vivo

Quina millor manera de viatjar en el temps que remuntar-nos a l’època dels nostres avantpassats per veure animals que ja pasturaven als mateixos llocs fa milers d’anys.

Paleolítico Vivo està ubicat molt a prop del jaciment d’Atapuerca. I ofereix safari en jeep o a peu per veure espectaculars bisons europeus i cavalls Przewalski. A més, prodreu apropar-vos al CAREX, que és el ‘Centro de Arqueología Experimental’; un centre referent a Europa on aprendreu com es vivia en èpoques prehistòriques i les evolucions tecnològiques que ens han portat fins els nostres dies.

Parc d’aventura Río Loco

Vols sentir-te com un autèntic cowboy del llunyà oest americà?

Doncs això és exactament el que ens ofereix el parc d’aventura Río Loco. Aprendràs els costums Apache al seu poblat, així com també el tir amb arc i el maneig de canoes.

Per part seva, els cowboys et demostraran les seves habilitats amb els revòlvers automàtics en duels espectacular i podràs viure l’ambient de l’autèntic “Far West”.

Com a final, no et pots perdre la visita al cementiri “Sad Hill”. Aquest decorat es va construir per l’escena final de “El bo, el lleig i el dolent”, així doncs no t’ho pots perdre.