6 REMEIS CASOLANS PER FER FORA ELS MOSQUITS DE CASA TEVA

6 REMEIS CASOLANS PER FER FORA ELS MOSQUITS DE CASA TEVA

Ha arribat la primavera i amb ella els dies més llargs, més assolellats, amb millors temperatures i amb les finestres obertes. Però amb aquesta estació, també comencen a abundar uns petits insectes que poden emprenyar molt: els mosquits!

Sí amics i amigues, a qui no l’ha despertat un mosquit per la nit? O a qui no n’ha picat un mentre veia la televisió amb la finestra oberta? Aquests diminuts voladors són capaços de deixar-nos cosits a picades. Per cert, parlant d’això podeu llegir aquest post que vam fer ja fa una temporada: Per què em piquen sempre els mosquits?

Sigui com sigui, per a tot hi ha solució i, abans que arribi l’estiu i n’apareguin més, us donarem uns consells naturals per espantar-los. Existeixen remeis casolans que poden ser tan efectius com els repel·lents químics, però sense deixar-nos la casa amb aquella olor tan forta. Aquí us en deixem alguns:

Remeis casolans eficaços per repel·lir els mosquits

1- Llimona i clau d’espècia

Col·loca mitja llimona amb uns quants claus punxats a prop de les finestres. També pots fer-ne una infusió i polvoritzar a prop de les finestres a les habitacions on sols estar i/o dormir.

2- Vinagre

El vinagre desprèn una forta olor que no agrada als mosquits. Col·loca mig got d’aigua barrejada amb un quart de vinagre a prop de les finestres. L’olor que repel·lirà els mosquits.

Una altra opció també efectiva és barrejar en un got una cullerada de vinagre blanc, 10 gotes de citronel·la i uns 30 ml d’oli d’oliva. Remou-ho amb una cullera i posa-ho a prop de les finestres.

3- Espelmes i encens

L’aroma de les espelmes aromàtiques i l’encens no resulta agradable pels mosquits. Col·loca’l a punts estratègics de la casa.

Pel que fa a les espelmes, et recomanem que les facis servir amb aroma de citronel·la. Una planta que es caraceritza per repel·lir els mosquits.

 remeis casolans per fer fora els mosquits - encens

4- Plantes aromàtiques

L’olor d’algunes plantes com, per exemple, l’espígol, la menta o l’alfàbrega espanta els mosquits. Col·loca aquestes plantes a punts estratègics de la casa i evitaràs que els mosquits se t’acostin. Per no parlar de que deixen bona olor a la teva llar.

5- All

Deixa alguns alls macerant unes hores en aigua. Després aboca aquesta solució a un recipient que tingui esprai. Polvoritza per tota la casa, sobretot a cortines i zona de les finestres. El sofre de l’all repel·leix els mosquits, però també a puces, mosques i paparres.

remeis casolans per fer fora els mosquits - all

6- Mosquiteres

Aquest remei no és tan barat com els anteriors, però te n’oblidaràs dels mosquits definitivament. Pots col·locar-les cobrint els llits, però pots anar més enllà i posar-les a totes les finestres. Amb elles te n’oblidaràs de qualsevol producte químic o remei casolà. I a gaudir de les finestres obertes!

Esperem que aquests remeis us funcionin a la “batalla” per fer fora els mosquits de casa vostra.

Heu fet servir aquests o algun altre remei casolà? Us resulta efectiu?