6 SENYALS DE LA INTEL·LIGÈNCIA DELS GOSSOS

6 SENYALS DE LA INTEL·LIGÈNCIA DELS GOSSOS

Si tens gos segur que penses que és més llest que la fam, i és que els gossos són animals molt intel·ligents. Només cal que recordis l’experiment de Pavlov, que quan feia sonar la campaneta el gos salivava, i això amb pocs dies d’entrenament.

Els gossos funcionen per estímul-associació, com a la teoria de Pavlov, així doncs tot és posar fil a l’agulla i entrenar amb el teu gos, els límits els poses tu. Fins i tot si no l’entrenes a consciència, existeixen alguns senyals indicadors d’aquesta intel·ligència amb els gossos. Vegem-ne alguns!

1- Sap perfectament on el portes a passejar

En funció del teu estat d’ànim, del que portis a la mà i d’altres factors el teu gos sap perfectament si el portes al parc del costat de casa, si aneu al veterinari, si marxeu de viatge o si el portes d’excursió. A més a més, si el fas pujar al cotxe amb freqüència, sabrà perfectament gràcies a les olors, el paisatge, el moviment del cotxe sap si va a un lloc conegut, com pot ser casa dels avis o a un lloc nou on viure noves aventures.

2- Es torna més carinyós quan estàs trist

SENYALS INTEL·LIGÈNCIA GOSSOS

El gos no és només el millor amic de l’home, és també la seva millor medicina, el seu millor psicòleg. I has tingut un mal dia a la feina o amb la parella, el teu gos està més a prop i més carinyós amb tu que mai, ell olora i sent la teva tristesa i et voldrà animar i dibuixar-te un somriure. Sens dubte els gossos, a banda de ser llestos, ens ofereixen nombrosos beneficis per a la seva salut.

3- Aprèn ordres noves molt ràpid

Això dependrà del temps que dediquis al teu gos, però com passava amb la teoria de Pavlov, mitjançant estímul-repetició i premiant-lo, el teu gos ràpidament aprendrà a donar-te la poteta, estirar-se o fer la croqueta. Són com esponges en l’aprenentatge sobretot si hi comences des de cadells, d’aquestes ordres no se n’oblidaran mai.

4- Et porta les seves joguines quan està avorrit o molt content

Li hagis ensenyat o no, encara que millor si ho fas per passar més estona amb ell, el teu gos et portarà les joguines quan estigui avorrit o quan arribis de la feina ies posi com un gínjolen veure’t. Un gat per exemple és més complicat que et porti la seva joguina, encara que tot és posar-s’hi.

5- Sap com demanar-te carícies i atenció

SENYALS INTEL·LIGÈNCIA GOSSOS

Quan el teu gos vol que l’acariciïs, posa el seu cap sota la teva mà si la té a l’abast, et dóna la poteta o s’asseu al teu costat amb careta d’amor. Sobretot, els gossos més carinyosos, faran servir la millor manera de cridar la teva atenció, per a que els toquis amb amor.

6- Pot resoldre un trencaclosques

Només has de comprar una joguina on hi fiques un premi i ha de buscar la manera de que el premi surti de dins, com el famós Kong. També pots comprar una joguina d’intel·ligència per a gossos, on hi ha d’anar movent cosetes fins a trobar la seva llaminadura. Deixa’l un parell de dies amb alguna d’aquestes joguines i et sorprendrà.

Existeixen molts senyals de la intel·ligència dels gossos, i és per això que els humans escollim a aquests meravellosos animals per a formar part de les nostres vides. I el teu gos? Quins altres senyals d’intel·ligència en destacaries?