6 TIPS PER ESTALVIAR BATERIA AL TEU SMARTPHONE

6 TIPS PER ESTALVIAR BATERIA AL TEU SMARTPHONE

Ets dels que surten de casa amb la bateria del mòbil al 100% pel matí, però al migdia el teu mòbil està K.O.? Per començar, pot ser un problema real de bateria, i és que ja saps que als petits aparells l’obsolescència programada apareix abans d’hora, pel que potser cal que li canviis la bateria al mòbil. Si la bateria està en bon estat, però baixa que dóna gust, aquests consells et deixaran fascinat.

Com estalviar bateria al mòbil

1- Desconnectar el bluetooth

El bluetooth del mòbil consumeix més bateria del que t’imagines, és una cosa que probablement només facis servir si tens el mòbil connectat al cotxe o a algun wereable o smartwatch. Però si no l’estàs fent servir és millor que el desconnectis i així estalviaràs molta bateria.

2- Desconnecta la localització

Com estalviar bateria al mòbil
Closeup shot of modern smartphone with GPS application showing map of city

La localització o gps del mòbil també acabarà amb la teva bateria si no la desconnectes. No només perquè estiguis utilitzant Google Maps o Waze, que en aquest cas és comprensible que el tinguis obert. Sinó més per totes aquelles aplicacions a les que hi has permès la geolocalització, i que cada cop que obres i fas servir et fan desaparèixer la bateria del mòbil.

3. Tanca totes les aplicacions que no estiguis utilitzant

Instagram o Tik Tok, algunes de les xarxes socials i apps per conèixer solters i solteres, són expertes en arruïnar-te la bateria. Per això tret que hi estiguis navegant o hagis de pujar una foto o video tanca-les immediatament. I el mateix amb la resta d’aplicacions que tinguis obertes i que no estiguis fent servir.

4. Baixa la brillantor de la pantalla

Sí, ho has llegit bé, la lluminositat de la pantalla dels mòbils també tira de bateria, i si ho fas servir massa la esgotarà abans del que t’esperes. Si la baixes, a més d’estalviar bateria al mòbil, estaràs cuidant els ulls, ja que la lluminositat alta a la pantalla, sobretot per la nit cansa molt la vista.

5. Activa el mode estalvi de bateria

Molts smartphones ja incorporen la funció estalvi de bateria que el que fa és directament apagar el bluetooth i baixar la brillantor de la pantalla de manera automàtica. És a dir, el que fa és optimitzar l’ús de la bateria al mòbil per a que et duri molt més durant el dia.

6. Carrega la bateria del teu mòbil quan s’estigui a punt d’apagar

Evita carregar el mòbil centenars de vegades quan tinguis la bateria a la meitat. Els experts tecnològics recomanen carregar el mòbil únicament quan la bateria és a punt d’esgotar-se i no abans per no reduir la seva vida d’ús.

Posa en pràctica tots aquests consells per estalviar bateria al teu mòbil i m’ho agraïràs. I si la teva bateria no aguanta ni així, o la canvies o sempre tindràs l’opció de portar una bateria externa a la butxaca o a la motxilla.