6 USOS DEL VINAGRE PER NETEJAR QUE POTSER DESCONEIXIES

6 USOS DEL VINAGRE PER NETEJAR QUE POTSER DESCONEIXIES

Si t’agraden les amanides probablement les amaneixis o endrecis amb una mica de vinagre, la quantitat va al gust. No obstant, les qualitats del vinagre van molt més enllà. També destaca per les seves propietats com a netejador, és eficaç per a utilitzar-lo com a producte de neteja en determinats moments. Se’l considera un potent antimicrobià.

Sens dubte, podem considerar el vinagre com un remei molt més sa i menys contaminant que els productes químics de neteja.

I et preguntaràs, per a què puc fer servir el vinagre? Doncs bé, seu que a continuació t’explicarem 6 usos que pots donar al vinagre netejant.

Usos del vinagre per netejar

1- Elimina la calç

De ben segur que a la majoria us ha passat que s’acumuli la calç a les aixetes o a la dutxa. Doncs bé, gràcies a la seva acidesa, el vinagre blanc és un bon remei contra la calç sent capaç d’eliminar-la.

Depenent de la densitat de la calç, fes una barreja amb més o menys aigua. Aplica’l sobre un drap i frega les taques de calç.

vinagre per netejar - calç

2- Desembussar l’aigüera

De vegades passa que les aigüeres es queden una mica embussades pels residus que s’han colat i fa que les canonades evacuïn més lentament. Pots intentar desembussar-lo tirant-hi una mica de bicarbonat i després vinagre. Deixa’l actuar uns minuts i després tira aigua molt calenta per l’aigüera per acabar. A més, eliminarà males olors.

3- Per netejar miralls

Dilueix en un polvoritzador aigua i vinagre blanc. Polvoritza sobre un drap i aplica al mirall. Et sorprendrà el resultat!

vinagre per netejar - miralls

4- Repel·lent d’insectes

En un post de fa poc temps sobre com espantar els mosquits de casa vostra amb remeis naturals, ja us explicàvem que fer servir vinagre podria ser efectiu ja que no els agrada la olor. També pots barrejar-ho amb menta o eucaliptus i polvoritzar per casa. Repel·lirà també altres insectes.

5- Netejar la rentadora

Com us hem explicat, el vinagre elimina les males olors. Doncs bé, per aconseguir una bona neteja de la teva rentadora, n’hi ha prou amb afegir una tassa de vinagre blanc al dispensador del detergent i seleccionar un cicle de rentat a una temperatura mínima de 30º.

6- Treure el xiclet de la roba

Se t’ha enganxat un xiclet a la roba? Doncs bé, prova d’eliminar-lo amb vinagre blanc. Aplica’l sobre la part afectada i espera uns minuts que actuï. Després frega’l i ves treient les restes de la peça.

Esperem que aquests trucs us hagin semblat interessants. N’heu provat algun? Quins més usos de neteja heu donat al vinagre?