7 avantatges (i algun entrebanc) de viure com a nòmada postpandèmic

7 avantatges (i algun entrebanc) de viure com a nòmada postpandèmic

Al bingo de frases de la pandèmia, la de “Quan tot això s’acabi… [afegeix-hi alguna cosa que no hagi desaconsellat Fernando Simón]’ hi seria segur al cartronet, tot i que he notat que cada vegada s’escolta menys: ho estem acceptant o estem caient en l’optimisme més naif?

Crec tenir una idea del està per arribar, però vull que em diguis tu què en penses després de llegir aquestes observacions que avui aquí comparteixo amb tu:

La mobilitat

No t’ho creuràs, però amb això del confinament perimetral he descobert a prop de casa un parell de fortificacions del segle XVI, un bosc preciós i fins i tot unes coves amb pintures rupestres, tot dins del municipi!

Si les circumstàncies t’impedeixenanar lluny, explora la teva ciutat, comarca o unitat territorial que l’autoritat competent hagi decidit confinar. No deixis d’anar a aquell lloc “per quan vinguin visites” perquè això pot trigar. El nòmada és camaleònic, per què no adaptar-nos també a allò proper? Redescobreix!

La gent

Fins d’aquí una bona temporada, allà on viatgem hi haurà poca gent, i encara que pot sonar una mica trist per destinacions famoses pel seu ambient, també és un descans pel nòmada més introspectiu. Passejar pels carrers més cèntrics de la teva ciutat preferida sense empentes, trobar aparcament a aquella petita cala, gaudir de llocs icònics sense dotzenes de selfies. No està tan malament! Això sí, oblida-te’n un temps de festivals, trobades de couchsurfing i ubers matiners.

L’actitud

La vida del nòmada postpandèmic del segle XXI no vol dir rondar pel món amb una careta antigàs, el teu gos i una mica de munició (encara que tot arribarà); per ara tot es redueix a prendre’ns les coses d’una altra manera. Com deia el meu instructor de paracaigudisme “espera el millor i prepara’t pel pitjor”.

Recordes quan els convidats no marxaven de casa teva ni a cops d’escombra? No pateixis, ara l’excusa està patrocinada pel Govern i el “bé, que aquesta gent deu voler marxar” és ara “vigila l’hora, no t’agafi el toc de queda al carrer”.

El temps

Aprofitar el temps allí on sigui és també deure del bon nòmada. Investigar a quins llocs anirem, com per exemple aquests 5 llocs que has de conèixer abans de morir; llegir sobre la seva història, situació política o religió, és quelcom al que no solíemdedicar-hi prou temps i que poden fer molt més enriquidora la nostra experiència quan hi anem. Prenguem-nos aquest període com l’I+D del nomadisme.

Els diners

Una de les meves fantasies preferides és aixecar-me un dia i trobar que aquell vol sempre a preu astronòmic ha caigut fins cabre al meu pressupost. Hi haurà (i de fet, ja n’hi ha) ofertasses a destinacions increïbles i promocions implorant que agafis ara mateix aquella habitació per a dos. Quan viatgem, aprofitem-nos d’aquestes gangues perquè una situació així no la viuen totes les generacions. I si això també triga, no passa res, la teva butxaca de nòmada també t’ho agrairà.

Els tràmits

Hi ha llocs on no és fàcil arribar-hi, i no parlo del vol. Pels meus viatges a l’Europa de l’Est i el Caucas he hagut d’aprendre a buscar quins visats i permisos havia d’aconseguir, doncs ara és una mica el mateix però amb tots els països, cadascun amb els seus tests, quarentenes i restriccions diverses. Si t’agradaven els escape rooms i les gimcanes, aquest n’és un en realitat augmentada on hi participa tot el planeta. No volies ser nòmada?

EXTRA: Un nou model

Podríem aprofitar per posar de moda anar a llocs més propers però que més depenguin del turisme. Una espècie de comerç de proximitat però amb destinacions. El nou nòmada està arribant! Encara sóc a temps de canviar el títol de l’article pel de “D’un gran mal en surt un gran bé” ?

Dit això, espero que les meves hores d’observació us hagin servit tant com a mi.

I per cert, recordeu que de moment les aerolínies deixen viatjar amb gossos, però no amb armes! Tot i que un dia us explicaré aquella vegada que casi em detenen per espia a la frontera d’un país en guerra per portar damunt una caixa de munició, encara que era buida….