7 CONSELLS PER MUNTAR UN PETIT HORT A LA TEVA TERRASSA

7 CONSELLS PER MUNTAR UN PETIT HORT A LA TEVA TERRASSA

Sabies que no necessites tenir un gran jardí ni gran espais a casa teva per muntar-hi un hort? Només cal una petita terrassa perquè surti el ciutadà eco que hi ha dins teu i comencis a cultivar una àmplia varietat d’espècies vegetals.

Fa uns mesos et vam comentar quines són les plantes més fàcils de cultivar en un hort en torreta. En aquest nou article et donem 7 consells per muntar un petit hort a la teva terrassa o algun altre espai de casa teva. L’objectiu és que els teus cultius es mantinguin en un estat excel·lent i puguis aprofitar-ne al màxim els beneficis. No és gens complicat!

1. Ves de menys a més

Pinterest és una gran font d’idees, però millor que t’ho prenguis amb calma. No intentis imitar des del primer moment aquells dissenys plens de vegetació de banda a banda, i amb més raó si tens poca experiència. Agafa-li el ritme al cultiu de manera progressiva. Comença amb espècies amb les que hi estiguis familiaritzat i, si les coses van bé, prova amb altres varietats.

2. Tolera els errors

Si és el primer cop que muntes un hort, tingues clar que no hi faltaran els errors. És normal i has d’aprendre a conviure-hi. La part bona? La majoria d’errors passen al començament. Ves aprenent i més aviat del que penses tindràs un hort a la teva terrassa.

3. Escolleix una zona assolellada

La llum solar és imprescindible pel creixement de les plantes, per la qual cosa la teva prioritat ha de ser col·locar el teu hort en una zona ben il·luminada. Recordeu que els cultius aromàtics, fulles d’amanida i hortalisses d’arrel necessiten unes 4 o 5 hores de llum diàries, mentre que les hortalisses de fruit necessiten més de 6 hores.

4. Utilitza testos alts i amb forats

Regar els cultius en excés pot acabar matant les plantes. Per prevenir aquest escenari, és recomanable que utilitzis testos amb forats, ja que així es drenarà l’aigua que no sigui necessària. D’altra banda, els recipients amb bona alçada (entre 7 cm i 15 cm) us permetran plantar verdures amb arrels grans.

5. Cultiva aliments

Els arbustos ornamentals són agradables a la vista, però els cultius comestibles contribueixen directament a la teva alimentació diària i a la de la teva família, sense oblidar el seu innegable valor estètic. No tinguis inconvenients en fer créixer fruites i verdures d’acord a l’espai que tingueu disponible al vostre hort casolà.

6. No te n’oblidis dels fertilitzants

Les plantes que creixen en horts petits es caracteritzen per consumir amb més rapidesa els nutrients del sòl. Per això, és important contribuir al creixement amb els fertilitzants adequats. Hi ha una àmplia varietat d’adobs orgànics que podeu fer servir. Els més freqüents són el compost, el guano o la torba. Les closques d’ou i els grans de cafè també són de gran ajuda.

7. Aconsegueix les eines adequades

A més de les teves mans, necessitaràs algunes eines bàsiques per començar a treballar al teu hort casolà. Res de l’altre món. L’equip bàsic és una pala petita, guants, escarificador, pistola o mànega de reg, aixada i tisores, entre d’altres.