7 COSES QUE PROBABLEMENT NO SABIES DE SUPER MARIO BROS

7 COSES QUE PROBABLEMENT NO SABIES DE SUPER MARIO BROS

Si hi ha un videojoc que al llarg dels anys ha enlluernat nens i no tan nens, aquest és sens dubte Super Mario Bros. Qui més i qui menys ha passat grans estones amb els personatges d’aquesta saga.

En Mario és el protagonista que dóna nom a aquest videojoc. Un simpàtic lampista amb bigoti que s’ha convertit en tota una icona de la indústria dels videojocs. Però, al seu costat també en tenim altres com Luigi, Peach, Toad, Yoshi… entre molts altres. Segur que us sonen, oi?

Després de tantes estones de diversió, volíem dedicar-li un post amb algunes dades que probablement desconeixieu. Esperem que us sorprenguin.

1- Creat per Shigeru Miyamoto

Va ser creat pel dissenyador de videojocs japonès Shigeru Miyamoto fa 31 anys. Ha treballat per a Nintendo des de 1977. Està considerat el “pare dels videojocs moderns”. Ha creat altres franquícies amb molt d’èxit com Donkey Kong o The Legend of Zelda.

2- La primera aparició de Mario

Com acabem de dir, Donkey Kong també va ser creat per Shigeru Miyamoto i és precisament en aquest videojoc on Mario apareix per primera vegada el 1981. Això sí, el seu nom no era Mario, sinó Jumpman. Va ser a la seqüela de Donkey Kong Jr el 1982 quan se li va canviar el nom per Mario, a aquest simpàtic personatge.

3- El seu germà bessó

Sí amics/es, com tots/es sospitàveu per la seva gran semblança física, Luigi i Mario són germans bessons.

Luigi

4- El bigoti es deu a una complexitat tècnica

Podria semblar-nos que el bigoti de Mario es deu a una opció meditada sobre l’estètica del personatge, però no és així. El seu característic bigoti es deu ni més ni menys que a una necessitat tècnica. Les capacitats tècniques d’aquell moment (no cal oblidar que ens estem referint als anys 80) feien força complex representar una boca en un personatge. Per això, van decidir posar-li un bigoti prominent, cosa que al final va acabar convertint-se en la característica més representativa de Mario.

5- La franquícia més venuda de la història

Està considerada la franquícia de videojocs més venuda de la història. Més de 34 títols han vist la llum des del seu naixement. I més de 325 milions de còpies venudes… i sumant! No està gens malament…

6- Té la seva pròpia pel·lícula

El 1993 es va estrenar una pel·lícula inspirada en el popular videojoc. No obstant això, l’èxit que recollia com a joc de videoconsola no va ser el mateix que el que va obtenir com a pel·lícula. Va ser un fracàs a la taquilla i en crítiques cinematogràfiques.

Es diu que properament tornarà a la gran pantalla en forma de pel·lícula animada. Esperem que aquest cop tingui més sort.

7- Té el seu propi carrer en una ciutat espanyola

A Saragossa podem trobar l’Avinguda Super Mario Bros, convertint-se al primer barri del món que dedicava un carrer a aquest videojoc tan emblemàtic.

Esperem que aquestes dades us hagin sorprès tant com a nosaltres. Coneixeu més dades curioses sobre aquesta històrica saga?