7 LLIBRES QUE NO PASSEN DE MODA I ET RECOMANEM LLEGIR

7 LLIBRES QUE NO PASSEN DE MODA I ET RECOMANEM LLEGIR

Llegir és un plaer que a molts ens encanta. És una activitat enriquidora que, a més de brindar-nos coneixements, estimula la nostra imaginació i ens endinsa a mons meravellosos. Posar-nos a la pell dels personatges, sentir les seves emocions i “viatjar” a altres llocs, tot això des del racó que haguem escollit. Els aficionats/des a la lectura sabran de què parlem. Qui no ha agafat carinyo a un dels personatges o s’ha sentit ‘orfe’ quan ha acabat un llibre?

La varietat de temàtiques i llibres és tanta que és gairebé impossible incloure’ls tots. Tot i això, hi ha alguns títols que tots/es reconeixem. Són aquells llibres que es recomana llegir per molts motius. Llibres que van marcar un abans i un després.

En aquest post en recollirem alguns, una selecció de 7 llibres que no passen de moda i que, si encara no has llegit, t’ho recomanem:

1- El Petit Príncep

“L’essencial és invisible als ulls”. De ben segur que heu escoltat aquesta preciosa frase treta d’aquest llibre. El Petit Príncep és una novel·la curta de l’aviador Antoine de Saint-Exupéry, publicada el 1943.

És un conte poètic preciós i, tot i que es considerava un conte infantil, les seves ensenyances i observacions sobre la vida i la naturalesa humana fan d’aquest un llibre d’obligada lectura. Una novel·la atemporal de gran riquesa filosòfica.

El Petit Príncep - llibre

2- Cent anys de solitud 

Un altre clàssic de la literatura que va arribar de la mà de l’escriptor colombià i Premi Nobel Gabriel García Márquez. És considerada una obra mestra de la literatura hispanoamericana.

El llibre ens explica la història de la família Buendía al llarg de 7 generacions. resideixen al poble fictici de Macondo. Un dels temes principals que es tracta és la soledat, també l’amor i altres reflexions sobre el sentit de l’existència humana.

3- 1984

Una novel·la que no passa de moda, un llibre que es va avançar a la seva època i que ha arribat a ser considerada com “premonitòria”.

Escrita per George Orwell i publicada el 1949, és considerada una novel·la política de ficció distòpica. L’autor va inventar un món imaginari dominat per un govern totalitari que manté en constant vigilància l’activitat i la vida dels seus ciutadans. Res escapa el seu control. Posa de manifest la importància de la llibertat.

4- El Senyor dels Anells (trilogia)

Segurament molts/es reconeixereu aquest títol per l’espectacular i guardonada trilogia de pel·lícules que va dirigir Peter Jackson. Però aquesta pel·lícula és l’adaptació dels llibres que va escriure J.R.R. Tolkien publicades als anys 50.

És una novel·la fantàstica èpica, en el fons una metàfora sobre la humanitat i com pot corrompre el poder.

El Senyor dels Anells - llibre
Cases dels Hobbits. El Senyor dels Anells.

5- El Diari d’Ana Frank

Amb aquest títol es coneixen els diaris personals d’una jove adolescent anomenada Ana Frank. Aquesta nena jueva va plasmar per escrit els patiments als que es va enfrontar la seva família durant la Segona Guerra Mundial. Fins a tal punt que es van haver d’amagar per evitar ser capturats pels nazis.

6- Orgull i Prejudici

Una de les novel·les més conegudes de l’escriptora Jane Austen. Publicada el 1813, aquesta novel·la romàntica narra l’estil de vida de la burgesia anglesa a principis del Segle XIX. Una obra que ha estat adaptada també cinematogràficament, i que ha influït en sèries televisives d’amor com The Bridgerton.

7- Un món feliç

Escrita pel britànic Aldous Huxley i publicada el 1932, aquesta obra descriu un món utòpic, futurista, regulat, tecnològic i deshumanitzat. Una crítica social d’un autor que, de la mateixa manera que George Orwell, va ser avançada a la seva època.

Esperem que us agradi la nostra selecció. Heu llegit alguns d’aquests títols? Quin altre llibre creieu que hauria de ser a la llista?