7 PEL·LÍCULES QUE HAN FET 20 ANYS I NI TE N’HAS ADONAT

7 PEL·LÍCULES QUE HAN FET 20 ANYS I NI TE N’HAS ADONAT

El temps passa massa de pressa i quan ens en volem adonar ha passat molt temps des d’aquell fet que recordàvem més “proper”. I això passa també amb les pel·lícules. En ple 2021 et sorprendrà saber que alguns dels títols més emblemàtics ja han fet 20 anys. Sí, aquella pel·lícula que cada cop que posen a la tele la tornes a veure i els actors i actrius de les quals creus que segueixen sent “joves” però, ja no ho són tant… O aquella de la que eres tan fan i de la que vas llegir tots els llibres…

Sí amics/gues, el temps passa per a tots i encara que sembli que va ser ahir, les pel·lícules que t’ensenyem a continuació ja han fet o fan 20 anys. Però sempre és bo tornar-les a veure! Així doncs prepara les crispetes per aquest moment nostàlgic que et deixarà totalment fascinat/da.

1- El Senyor dels Anells: La Germandat de l’Anell

Era l’any 2001 quan es va estrenar la primera pel·lícula d’una trilogia que es va convertir en un autèntic fenomen de masses. “La germandat de l’anell” va ser l’estrena de “El senyor dels anells”. Basada en els llibres de J.R.R.Tolkien i dirigida per Peter Jackson seria el primer capítol d’aquesta trilogia, de la que formen part també “Les dues torres” i “El retorn del Rei”. Sens dubte inoblidable de la que encara recordem els seus entranyables (i uns altres no tant) personatges.

pel·lícules 20 anys
L’anell que tornava bojos els protagonistes de “El Senyor dels Anells”

2- El Diari de Bridget Jones

Reneé Zellweger, acompanyada de Hugh Grant i Colin Firth, era la protagonista d’aquesta comèdia romàntica que acaba de fer 20 anys i es basava en les novel·les d’Helen Fielding. Tan gran va ser l’èxit que al 2004 es va estrenar la segona part i una tercera al 2016.

3- Amelie

L’octubre de 2001 es va estrenar aquesta icònica pel·lícula francesa. Tant la pel·lícula com la banda sonora segueixen sent recordades per tothom a qui aquest film va captivar. I és que, qui no ha anar a París recordant els escenaris d’Amelie?

4- Harry Potter i la pedra filosofal

Sí amics/gues, les aventures d’aquest petit mag que vam veure créixer a la gran pantalla van fer 20 anys des de la seva estrena. Aquest fenomen cinematogràfic va començar amb aquesta primera pel·lícula a la que en seguirien 7 més. Totes adaptades dels llibres de J.K. Rowling.

pel·lícules 20 anys
L’andana des d’on s’agafava el tren per anar al col·legi de Màgia i Bruixeria a les pel·lícules de Harry Potter.

5- Shrek

Us enrecordeu d’aquesta pel·lícula on el protagonista era un ogre verd i el seu amic l’ase? Sí, parlem d’Shrek a qui vam conèixer ja fa gairebé 20 anys. A aquesta primera pel·lícula en segurien 3 més gràcies a l’èxit que van tenir.

6- Gladiator

A l’any 2000 es va estrenar aquesta mítica pel·lícula protagonitzada per Russell Crowe. Aquesta pel·lícula èpica en la que la temàtica de fons és l’Imperi Romà va ser un èxit tant per la crítica com pel públic.

7- Los Otros

Alejandro Amenábar va dirigir aquesta pel·lícula de suspens i terror protagonitzada per Nicole Kidman. Una pel·lícula que li va valdre diversos premis Goya i que es va convertir en una de les més taquilleres.

Us ha sorprès aquesta llista? Sabies que aquestes pel·lícules ja tenen com a mínim 20 anys? Sigui com sigui, la part bona és que podrem seguir gaudint-ne.