7 PLANTES D’INTERIOR RESISTENTS I FÀCILS DE CUIDAR

7 PLANTES D’INTERIOR RESISTENTS I FÀCILS DE CUIDAR

T’agrada decorar les teves estances amb plantes, però se’t moren? No et preocupis, aquest post va dirigit a tots/es aquells/es que som uns negats amb les plantes.

Les plantes donen alegria i queden genial a certs llocs de la casa, però unes requereixen més cura que altres. I aquí és on radica el problema, si som molt despistats en el seu manteniment, es moren. Però no per això hi renunciarem, ja que hi ha diferents tipus que amb només una mica d’atenció, duraràn molt temps.

Plantes d’interior resistents

1- Aloe Vera

Qui més qui menys coneix aquesta planta. A part de totes les propietats per a la pell que té aquesta planta medicinal, no requereix massa atencions. Simplement has de tenir en compte que la terra ha d’estar humida i mai entollada. Requereix llum abundant, tot i que no l’exposis directament al sol.

Com veus, és una bona opció per a decorar alguns racons (amb llum) de casa teva.

2- Aspidistra

Si en el cas de l’Aloe dèiem que necessitava molta llum, l’Aspidistra tot el contrari. Aquesta planta la pots deixar a qualsevol racó.

Pel que fa al reg, rega moderadament a l’hivern i una mica més a la primavera i estiu. Convé adobar-la amb algun fertilitzant natural de tant en tant.

3- Potus

També coneguda com “Poto”, aquesta planta de fulles perennes es pot trobar en una gran varietat de tonalitats.

A més de donar color a l’estança és molt ecològica; el potus elimina 3 tipus de gasos tòxics presents a l’atmosfera: formaldehid, xilè i benzè. Si tens animals, millor posa-la a un lloc alt ja que pot ser tòxica per ells.

Pel que fa al seu manteniment, requereix reg setmanal sense entollar-la. Manteniu-la en llocs semi foscos ja que si s’exposa a massa llum es pot cremar.

Plantes-dinterior-resistents-potus
Potus

4- Tillàndsia

Aquesta coqueta planta també anomenada “clavell de l’aire”, té la capacitat d’absorbir aigua i nutrients directament de l’aire. Això vol dir que no necessiten massa reg, només ruixa les fulles una o dues vegades per setmana. Necessita llum, però no exposició directa al sol.

5- Anturi vermell

Aquesta preciosa planta donarà un toc de color als teus centres de taula o racons. Es caracteritza per unes boniques flors vermelloses, florint molt sovint.

És fàcil de mantenir i molt resistent. És una planta que necessita un ambient humit, però sense regar-la en excés, només mantenint la terra humida. Necessita estar en una zona lluminosa, però sense que el sol la toqui directament.

Plantes-dinterior-resistents-anturi-vermell
Anturi Vermell

6- Kentia

Aquesta planta és bastant alta, pel que quedarà genial al terra a alguna de les cantonades de casa. No necessita molta llum, però sí cal anar amb compte amb l’excés d’aigua, sigues eco! És d’aquestes plantes que és millor regar poc que massa. Mantingues-la lleugerament humida vigilant que no s’entolli.

7- Cintes

Una planta que era molt típica veure-la a casa dels avis i, per alguna cosa seria! També anomenades ‘malamadre’, es caracteritzen per ser molt resistents com a planta d’interior.

És una planta que agraeix el sol, però no s’hi ha d’exposar directament. Per la qual cosa el millor és que la col·loquis a un lloc amb semi ombra. El reg convé fer-lo una vegada a la setmana a l’hivern i dues vegades a l’estiu. També és recomanable polveritzar-les de tant en tant.

Esperem haver-vos donat algunes bones idees per incloure plantes d’interior a les vostres cases i, el més important, que us durin!

A més d’aquestes, quines plantes fàcils de cuidar ens recomaneu?