7 PLATS IMPRESCINDIBLES DE LA CUINA PORTUGUESA

7 PLATS IMPRESCINDIBLES DE LA CUINA PORTUGUESA

Hola un altre cop, nòmades!

Avui farem un viatge gastronòmic molt especial a un país que, malgrat que el tenim just al costat, ens és desconegut per a la majoria. Un país que té llocs i plats espectaculars per oferir-nos. Sí, parlem de Portugal.

El nostre país veí té una gran oferta a nivell gastronòmic, encara que per a la majoria de nosaltres és un món per explorar. Jo mateix t’he de confessar que fa molt poquet, arran d’un viatge familiar, que vaig començar a apreciar i interessar-me per tots els plats que Portugal ens pot oferir.

Així doncs, avui t’ensenyaré 7 plats imprescindibles de la cuina portuguesa que no pots deixar sense tastar, estic segur que et sorprendran de manera positiva.

1. Cafè portuguès

Ara potser t’he descol·locat, però deixa’m que m’expliqui.

El cafè a Portugal se serveix d’una manera força diferent del que estem acostumats, i el seu sabor i aroma són excepcionals. Tot i que la gran diferència és en realitat la manera com es prepara aquesta beguda tan popular.

Si ens apropem a qualsevol bar i demanem un cafè, no ens preguntaran com ho volem, directament ens posaran una tassa petita amb cafè sol molt intens i aromàtic, que és el que es coneix com a bica.

Encara que si preferim alguna cosa una mica menys forta, sempre podem demanar una meia de leite, un pingado o un galão, que serien els equivalents al cafè amb llet en el primer cas i al tallat en els altres.

2. Bacallà

Probablement sigui el plat més conegut de la llista, i és present a pràcticament a totes les cartes de restaurants que puguis visitar a Portugal.

Han arribat a dominar el producte fins a tal punt que pràcticament pots degustar aquest exquisit plat de qualsevol manera que et puguis imaginar: al forn, en forma de croquetes (anomenades pastéis de bacalhau) o à brás (amb ous, olives, julivert i patates palla).

Val molt la pena i t’ho recomano de tot cor.

3. Pastéis de Belém

Canviem una mica de tema i ens passem al dolç.

Els pastéis de Belém són una delícia que et recomano que provis tal com arribis a Lisboa i et vingui de gust degustar alguna cosa dolça. Es tracta d’un tipus de cassoleta confeccionada amb pasta fullada i crema pastissera, d’aproximadament la mida d’una tasseta de cafè.

Són tremendament addictius i pots menjar-ne un darrere l’altre sense adonar-te’n i són ideals per acompanyar-los amb un bon cafè.

4. Arròs d’ànec

Sí, heu llegit bé: Arròs d’ànec.

Encara que et pugui sorprendre, és una de les millors eleccions que pots fer quan vulguis menjar un primer plat a Portugal. Al contrari del que pugui semblar, és un arròs que no es fa gens pesat.

Preparat al forn amb l’ànec cuinat, xoriço i arròs llarg amb una crosta superior, ens ofereix una experiència inigualable amb la suculència de la carn perfecta i un arròs exquisidament cuinat.

5. Migas à alentejana

Per si encara no t’has quedat tip, aquí tens potser un dels plats més contundents de la llista.

Les migas à alentejana s’assemblen força a les extremenyes i es composen principalment de pa i porc. El pa utilitzat és el tradicional d’Alentejo (de molla grossa) i la seva preparació és similar a la que ja coneixem.

Et recomano que, si ho demanes, tinguis l’estómac buit perquè entre el pa, la cansalada i la carn t’ompliràs molt.

6. Brou verd

Aquest plat està considerat plat nacional a Portugal, poca broma.

Es tracta d’un brou tradicional, molt apreciat pels portuguesos, elaborat amb puré de patates i acompanyat amb unes tires de couve-galega (col gallega), que li dóna el seu característic color verd, a banda d’all i oli d’oliva.

També es sol servir amb trossos de chouriço i és comú preparar-ho en grans esdeveniments com en Cap d’Any o en festivitats de sants, com per exemple a la festa de Sant Joan a Porto.

7. Pop à lagareiro

Per tancar la llista, i, com no podia ser d’una altra manera, tornem al mar.

El pop à lagareiro es pot considerar el plat de marisc portuguès per excel·lència ja que el pop és molt apreciat a la cuina del país.

Cuinat lentament amb all, ceba i oli d’oliva, ofereix una combinació increïble entre sabors intensos i suaus, a banda d’una textura realment única.

Si t’agrada el pop, sens dubte aquest és el teu plat.