8 TRUCS DE WHATSAPP QUE ET FARAN LA VIDA MÉS FÀCIL

8 TRUCS DE WHATSAPP QUE ET FARAN LA VIDA MÉS FÀCIL

S’estima que més de 2.000 milions de persones fan servir whatsapp a tot el món. I és que, aquesta aplicació de missatgeria s’ha tornat gairebé indispensable a la nostra rutina diaria. Amb ella ja no només podem enviar missatges, sinó que també ens permet fer videotrucades grupals i posar els nostres estats a mode “xarxa social”. Probablement tot això ja ho sabies, tot i així, hi ha diferents trucs de whatsapp que ens poden ser molt útils al dia a dia i que potser estàvem passant de llarg. Així doncs, atent/a perquè a continuació pots descobrir usos que probablement desconeixies o no se t’havia ocorregut fer. Esperem deixar-vos com aquesta secció: fascinats!

TRUCS DE WHATSAPP

1- Bloc de notes

Som molts/es els que tenim l’smartphone ple d’aplicacions de tot tipus. Algunes de les que no hi falten són les aplicacions a manera de bloc de notes per anotar les coses que no hem d’oblidar. Doncs bé, pots estalviar-te aquesta aplicació fent servir whatsapp. Simplement afegeix el teu número de telèfon mòbil a la teva agenda i obre’t un xat per escriure’t, a tu mateix! D’aquesta manera podràs posar al teu “autoxat” allò que necessites recordar més endavant.

2- Fer servir els preferits

Acostuma a passar, sobretot als grups, que de vegades hi ha algú que deixa informació valuosa que ens serà útil per mirar després o pel futur. Però, tots sabem, que als grups apareixen piles de missatges i al final aquest tipus d’informació s’hi perd. No et preocupis, pots guardar aquests missatges fent servir els “preferits”. Simplement prem el missatge o els missatges que vols guardar i a dalt apareixerà una icona d’una estrella. Prem-lai quedarà guardat. Per a recuperar aquests missatges, quan entris a whatsapp només has d’anar als tres puntets de dalt a la dreta i seleccionar “Missatges destacats” per a que apareguin tots aquells que vas guardar per alguna raó.

3- Cercar

Aquest probablement el conegueu la majoria, però no va malament recordar-la pels despistats/des. Com comentàvem al punt “fer servir els preferits”, acostuma a passar que hi ha missatges que ens poden ser útils en el futur. Si t’ha passat això amb algun missatge que no vas guardar i et fa vergonya tornar a preguntar aquesta informació, no et preocupis. Tan sols has d’anar al xat en qüestió on es va deixar aquell missatge i buscar-lo. Com? Prement els tres puntets de dalt a la dreta i seleccionant “cercar”, introdueix una paraula clau que es va fer servir per aquest missatge i, voilà! Apareixeran tots aquells missatges amb aquesta paraula.

4- Llisca per a citar

No sé pas a vosaltres però, al meu cas, quan vull respondre una pregunta o missatge en un xat en concret, el seleccionava i premia la fletxa de l’esquerra per contestar. Doncs bé, és més fàcil i ràpid que tot això. Simplement selecciona el missatge que vols contestar i llisca cap a la dreta. Et sortirà automàticament per citar-lo sense haver de complicar-te més.

5- Mode fosc

Qui més qui menys es fica a whatsapp una estona abans de dormir i, és probable, que baixi la brillantor del mòbil per a que no molesti tant la claror de l’aplicació sent a les fosques. Doncs bé, per a evitar que aquesta brillantor ens molesti als ulls existeix el mode fosc que és ideal per aquests moments o si simplement vols gastar menys bateria. Per posar aquest mode, només has d’anar als tres puntets de dalt a la dreta, seleccionar ajustaments, després anar al xat i a tema escollir “fosc”.

6- Donar format al text

De ben segur que hi ha moments en els que vols escriure un missatge d’unes quantes línies i t’agradaria que tingués una mica de format per a que es llegís millor o destacar alguna cosa. Doncs bé, això és possible. Simplement has de saber aquests trucs.

  • Negreta: posa * a l’inici i al final de la paraula o frase que vols destacar. Exemple: *Serendippia*
  • Cursiva: posa _ a l’inici i al final de la paraula o frase que vols posar en cursiva. Exemple: _Serendippia_
  • Ratllar: posa ~ a l’inici i al final de la paraula o frase que vols ratllar. Exemple: ~Serendippia~
Trucs de whatsapp

7- Respondre amb GIF

Tots coneixem els emojis que whatsapp té per a utilitzar als nostres xats. Però podem ser més originals a les nostres respostes fent servir els gif. Per accedir-hi només cal prémer a “escriu un missatge” i just a sota apareixerà una icona de “GIF”. S’obrirà una petita pantalla a la que pots buscar gif per temàtica. Et sorprendrà la gran varietat que hi ha.

8- Còpia de seguretat dels teus xats

Has de canviar de telèfon i vols conservar tots els xats? No et preocupis, whatsapp té l’opció de generar una còpia de seguretat per a que carreguis els teus xats al nou smartphone. Per fer aquesta còpia de seguretat has d’anar a Ajustaments, després a Xats i a sota prémer a Còpia de seguretat i guardar.

Aquests són alguns trucs de whatsapp que ens poden ser útils en alguns moments de la nostra vida. Els coneixies? Quins altres trucs feu servir?