9 ALIMENTS QUE T’AJUDARAN A EVITAR ELS REFREDATS

9 ALIMENTS QUE T’AJUDARAN A EVITAR ELS REFREDATS

Els canvis de temperatura és una de les causes més freqüents que provocaran els molests refredats. Tot i que la majoria es produeixen a l’hivern, els canvis d’estacions, la humitat d’un lloc, els aires condicionats o els contagis amb una altra persona, són factors que també poden fer que ens refredem. Tot i així, comptar amb un sistema immunològic fort ens pot prevenir d’agafar un refredat o, com a mínim, que la duració o símptomes siguin menors, i així afavorir el nostre benestar. Per això, és important alimentar-se bé portant una vida sana i, especialment, incloure a la nostra dieta aliments que ajudin a les nostres defenses i evitar els refredats.

Així doncs para atenció als nostres consells i lliura-te’n del refredat!

1- All

L’all és un aliment amb moltíssims beneficis per a la salut. Té propietats antivíriques i antibacterianes a banda d’actuar com un potent mucolític si ja ens haguéssim refredat.

Per aprofitar les seves propietats, es recomana consumir un gra d’all cru sencer o esmicolat.

aliments-evitar-refredats-all

2- Ous

Els ous són rics en zinc, a més de en vitamines i minerals, el que contribueix a enfortir el nostre sistema immune i que aquest es mantingui sa i fort. Incorpora’ls a la teva dieta 2 o 3 vegades per setmana.

3- Aigua calenta pels matins

Dels beneficis de prendre un got calent en dejú pel matí ja en vam parlar anteriorment a Serendipies. Convé recordar que un dels seus beneficis és el d’ajudar a combatre un refredat o infecció ja que ajuda a eliminar toxines del cos. I millor encara si l’acompanyes amb llimona i mel.

4- Te verd

El te verd és una beguda amb potents antioxidants. A més, les seves propietats ajuden a estimular el sistema immunitari i, per tant, enfortir l’organisme protegint-lo de refredats.

5- Kiwi

El Kiwi conté vitamina C, a més de ser un potent antioxidant i, per tant, és ideal per a combatre enfermetats virals i antibacterianes, cosa que ajuda a prevenir infeccions.

aliments-evitar-refredats-kiwi

6- Nous

Els aliments rics en zinc enforteixen el sistema immunològic i és el cas de les nous. Així doncs incorpora-les a manera d’snack a la teva dieta i evita els refredats!

7- La carabassa

La carabassa conté betacoratè que absorbit pel nostre organisme es converteix en Vitamina A, dit d’una altra manera, contribueix a enfortir el sistema immune i a protegir-nos d’enfermetats respiratòries. La pots incorporar a la teva dieta i preparar-la en cremes, sopes o també bullida i al forn tot acompanyant els teus plats.

8- Llegums

És probable que hagis escoltat els teus avis dir que “un plat de cigrons o llenties ressuscita a qualsevol” i no els manca raó ja que els llegums són rics en proteïnes, ferro i antioxidants la qual cosa ajuda a combatre infeccions.

9- Mel

La mel té un gran poder bactericida i antisèptic, d’aquesta manera ens ajuda a prevenir i curar refredats. Ens protegeix dels microbis augmentant les defenses i a més, està molt bona!

Com veieu, és molt senzill i recomanable incloure aquests aliments a la vostra dieta. A més de ser sans ens ajudaran a evitar els incòmodes refredats.