AQUEST ÉS EL SUPERALIMENT PER APRIMAR-SE QUE HAS DE CONÈIXER

AQUEST ÉS EL SUPERALIMENT PER APRIMAR-SE QUE HAS DE CONÈIXER

Si busqueu cuidar el vostre pes i salut, segur que coneixeu algun superaliment per aprimar-se. Vinga, que amb el tema de la nutrició i la vida sana són moltes les llavors i els ingredients que es cataloguen d’aquesta manera, més per moda que per altra cosa. Tot i això, hi ha altres comestibles que entren dins d’aquesta categoria i que han existit des de sempre, però que no són tan famosos, com per exemple l’okra.

Què és un superaliment?

És normal incloure en els propòsits d’any nou objectius relacionats amb la salut i amb menjar millor, i l’okra com a superaliment per aprimar-vos us podria ajudar en aquest aspecte.

Però primer és important saber o recordar que superaliments són tots aquells que són rics en nutrients, és a dir, que aporten minerals i vitamines, a banda de ser antioxidants. Són ideals per a una vida sana, ja que la majoria són excel·lents eines per baixar de pes, com passa amb l’okra.

Així és l’okra, el superaliment per aprimar-vos que heu de conèixer

Aquest superaliment per baixar de pes és una fruita que s’assembla molt a un pebrot verd o un carbassó petit. Així doncs, l’okra, una planta que produeix llavors (fanerògama), és un vegetal tropical, el fruit del qual és comestible, de fet, pertany a la família de les malvàcies.

És originària d’Àfrica i es coneix amb diversos noms, entre els quals trobareu el quimbombó, ocra, gombo, molondrón i fins i tot dits de dama o senyora (aquests últims pel seu cos allargat).

El fruit de l’okra es presenta forma de càpsula, de color verd a l’exterior i una mica més clar a l’interior. D’altra banda, la tija de la planta pot assolir fins a 3 metres en zones tropicals, mentre que la seva llavor és de to gris fosc. Ca collir-la abans de la seva maduració plena, per evitar que assoleixi un estat fibrós i dur en menys temps.

Beneficis de l’okra

Pel que fa als beneficis que obteniu consumint aquest superaliment, en ressalta l’alt valor nutricional. És un fruit ric en:

· Fibra.

· Proteïnes.

· Magnesi.

· Calci.

· Vitamines A, C i K.

· Tiamina.

· B6.

Tot això fa que sigui un consumible perfecte per portar una vida sana mitjançant  l’alimentació, aportant poques calories. Aquesta última és una de les raons per la qual és considerada com un superaliment per aprimar-se.

El seu alt contingut de fibra soluble permet brindar-vos un altre gran benefici, el d’ajudar a controlar els nivells de sucre en sang i conservar la sensibilitat i la insulina estable. És a dir, és ideal per a la diabetis, així com per afavorir la bona digestió i evitar el restrenyiment.

És un aliment saciant, excel·lent perquè l’incorporeu en dietes de control de pes. I aquestes mateixes fibres afavoreixen el control dels nivells de colesterol, ja que disminueixen l’absorció de greixos a l’intestí.

De la mateixa manera, genera un efecte antifatiga. L’extracte obtingut de les llavors té una capacitat antioxidant, antiestrès i propicia músculs més forts. Com veieu, és bo per a una vida sana i la salut de la pell, els cabells i visual.

Com es menja aquest superaliment per aprimar-se?

En alguns països asiàtics aquesta fruita és emprada per espessir brous i sopes, de fet, en tallar-la es produeix una substància mucilaginosa sense sabor que, cuinant-la, espessa i ofereix una textura agradable al gust.

També podeu afegir-lo a les vostres preparacions a l’estil del carbassó o l’albergínia; en estofats, curris o en salses que tenen el tomàquet com a base. L’okra, igualment, és una opció per a dietes veganes o vegetarianes, podent doncs afegir-se a amanides fresques sense problemes.

El mètode més comú de consumir-la és cuita un mínim de 15 minuts, afegint-hi sal i una mica d’oli i fer-la servir com a acompanyant de carns o peixos.

Al forn o fregida és una altra opció, fins i tot saltejada amb altres vegetals que li donin sabor o amb una pasta o arròs. En realitat, aquest superaliment per aprimar-se és també un ingredient versàtil que fàcilment podeu incorporar a la vostra dieta de vida sana.