CLAUS PER ENTENDRE EL COMPORTAMENT DEL TEU GAT

CLAUS PER ENTENDRE EL COMPORTAMENT DEL TEU GAT

Ets amant dels gats? Has adoptat o comprat un gat fa poc i vols entendre el seu comportament per atendre correctament les seves necessitats? Llavors ets al lloc correcte! El món animal m’apassiona i per això avui vull compartir amb tu algunes claus que t’ajudaran a entendre molt millor el comportament del teu gat. Ja saps que ells no parlen, però es comuniquen constantment amb nosaltres amb gestos i altres accions.

Cada gat és únic, no obstant, els nivells inusuals de poliment o amagatall o els canvis en les rutines de menjar o anar al lavabo són motiu de preocupació. Com dormir en una posa encorbada i orinar fora de la seva caixa de sorra per gats. El comportament agressiu o insociable també és un senyal d’un gat infeliç o malalt. De la mateixa manera que els símptomes d’intel·ligència i comunicació en gossos, els gat tenen els seus també. Vegem-los!

Claus del comportament dels gats

1- El teu gat et mira fixament

claus comportament gat

Tot i que els gats tenen fama de ser més independents que els gossos, són molt afectuosos i tenen una altra manera diferent de comunicar-se, també influeix molt la seva personalitat. Si el teu gat et mira fixament és perquè probablement tingui gana, senti curiositat pel que estàs fent o simplement sigui la seva manera de mostrar-te afecte i proximitat.

2- Es tomba relaxat mirant al seu voltant

El teu gat simplement està còmode i segur a la seva zona de confort sense haver d’estar alerta a res, per la qual cosa és molt bon senyal, alguns gats són molt nerviosos i desconfiats fins i tot amb els seus amos i no solen estar tranquils quan tenen companyia.

3- S’ajup i amaga la cua

Això sol passar quan el teu gat té por a alguna cosa, quan està espantat per algun soroll o amb algun esdeveniment que li hagi passat. També pot amagar-se sota un llit o un sofà vigilant si se senten amenaçats.

4- S’aixafa al terra i avança lentament

Quan el teu gat adquireixi postura de lleó caçant és que està intentant jugar a ‘caçar’, alguns gats sorprenen els seus amos amb ocells o ratolins si els deixes sortir fora de casa i donar un tomb. S’aixafen al terra i es van desplaçant en silenci fins la seva presa o joguina si en aquell moment estàs interactuant amb ell o ella. Els gats sens dubte són molt divertits jugant.

5- S’encrespa i se li estarrufa la cua

Si el teu gat té aquest comportament, és perquè es veu amenaçat per alguna cosa o algú. Es posa rígid i estarrufat, és un senyal de que no vol que el molestin. També pot ser que de vegades mogui la cua de costat a costat i quan es combina amb la mirada fixa, aquesta sol ser la manera amb la qual un gat t’adverteix de que el deixis en pau.

claus comportament gats

I això són només unes pinzellades d’alguns comportaments que el teu gat pot tenir amb freqüència. Els reconeixes tots? Quin més en destacaries per la gent que s’estigui plantejant tenir un gat?