ELS 6 MILLORS PARADORS D'HIVERN PER VISITAR A ESPANYA

ELS 6 MILLORS PARADORS D’HIVERN PER VISITAR A ESPANYA

S’acosta l’hivern, i amb ell, evidentment el fred i les ganes d’estar calentet/a a casa amb la manteta augmenten exponencialment. Però que faci fred no vol dir que no puguem sortir a divertir-nos i fer un viatget.

Si t’he de dir la veritat, jo sóc el primer que li agrada estar calent al sofà els dies de fred, però també dels que s’apunten a un bombardeig si el pla és bo, així, si jo sóc capaç de treure’m la mandra i sortir a l’hivern tu també!

Estic convençut que amb els paradors d’hivern que avui t’ensenyaré, t’entrarà aquest cuquet de regalar-te una escapada per passar uns dies de relax i desconnexió aquest hivern.

Parador de Vielha (Lleida)

És el parador dels esquiadors per excel·lència. Es troba situat a 18 km de Baqueira Beret. Un lloc ideal per desconnectar i gaudir de les pistes de neu i de la pau que ofereixen els Pirineus. A més compta amb unes magnífiques instal·lacions d’spa amb unes vistes molt privilegiades.

Vielha és la capital de la famosa Vall d’Aran. És una animada vila on es combinen l’aire tranquil de la muntanya amb l’enrenou de les visites dels turistes de les estacions de neu properes. Hi trobareu nombroses botigues d’artesania i delicatessen locals, meravellosos exemples de l’arquitectura de la comarca, així com també un interessant museu etnogràfic.

Parador de Vielha a l’hivern

Parador d’Alarcón (Cuenca)

Molt a prop de Madrid, trobem un dels paradors més ben valorats pels clients, que ha estat protagonista d’episodis molt significatius durant La Reconquesta Espanyola, acollint una fortalesa àrab i, des de l’any 1184, del bàndol cristià.

La seva posició va convertir aquesta fortalesa en un punt molt valorat pels regnes de Castella i Aragó. Just a sobre del riu Júcar, ofereix unes vistes espectaculars i permet als visitants fer passejades increïbles al costat del pantà.

Panoràmica del Parador d’Alarcón

Parador de Santiago de Compostel·la

No és cap secret a veure la façana principal de l’Obradoiro a la catedral de Santiago de Compostel·la és una imatge evocadora per a qualsevol.

Aquest parador de la capital gallega, que es coneix com a Hostal dos Reis Católicos, és considerat l’hotel més antic del món.

El Camí de Sant Jaume, que cada any atrau milers de pelegrins, va ser l’origen de l’edifici, que va néixer l’any 1499 com a Hospital Real, per allotjar i donar refugi als caminants.

És sens dubte un lloc amb encant i ideal per anar-hi a l’hivern.

Hostal dos Reis Catòlics

Parador de Plasència

Ubicat en un convent del segle XV (convent de Santo Domingo), es troba en una localització idònia en ple centre històric.

Es tracta d’una joia arquitectònica construïda pels ducs de Plasencia a finals del segle XV i que va ser la seu de la primera escola universitària que va tenir la ciutat, comptant amb restes d’una antiga sinagoga, on es va trobar un punter amb què el rabí llegia la Torà.

És el parador d’hivern perfecte si no volem desconnectar-nos del tot l’enrenou de la ciutat i sortir de copes o menjar alguna cosa a algun restaurant, sense perdre aquest encant que ens ofereix allotjar-nos en un convent.

Recomanat al cent per cent.

Vista al vespre del Parador de Plasència

Parador de Lleó

Una de les joies del renaixement espanyol, sens dubte, acull un dels millors paradors d’hivern d’Espanya.

La façana conté representacions d’Hèrcules, Príam, Hèctor i una infinitat de personatges històrics, així que, si t’agrada el tema de la història, serà un lloc al·lucinant per allotjar-se.

Va ser seu de l’Ordre de Santiago el 1152 i va néixer com un convent per a pelegrins davant de l’actual plaça i de la riba del riu Bernesga.

Mira si és especial, que fins i tot Francisco de Quevedo va estar reclòs en aquest edifici entre 1639 i 1643.

Un lloc únic que no et pots perdre.

Parador de Lleó

Parador de Sant Estevo

Finalment, i no per això menys important, marxem fins al Monestir de Sant Estevo a Ourense.

Ubicat en una arbreda immensa enmig d’una vall, té els seus orígens als segles VI i VII.

Va ser declarat Monument Històric Artístic el 1923, destacant els seus tres claustres, en els quals podrem apreciar el pas del temps entre el romànic, el gòtic i el renaixement.

Especialment atractiu per la pau i tranquil·litat que s’hi transmet, podrem realitzar activitats com a viatges en catamarà per recórrer el Sil i el Miño o rutes de senderisme per admirar la gran bellesa natural de la zona.

Parador d’Estevo (Ourense)