ÉS LA DIETA MEDITERRÀNIA LA MILLOR DEL MÓN?

ÉS LA DIETA MEDITERRÀNIA LA MILLOR DEL MÓN?

El Mediterrani, sinònim de bon clima, platges boniques, pobles i ciutats costaneres amb encant i, per descomptat, la nostra coneguda dieta mediterrània.

No és cap secret. La dieta mediterrània és coneguda per tothom com una de les més saludables, equilibrada i completa de les que hi poden haver. I moltes vegades s’ha dit que és la millor dieta del món.

És la dieta mediterrània la millor del món? Avui portem dades sobre aquesta pregunta perquè pogueu donar una resposta clara a aquesta qüestió que molts repeteixen com un mantra; però no saben amb seguretat si és certa o no.

Som-hi.

La dieta mediterrània és patrimoni de la humanitat

Tot i que pugui sorprendre a molts, és veritat. La UNESCO va incloure el 2013 la dieta mediterrània com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat; la qual cosa ja diu molt sobre les bondats i característiques d’aquesta dieta.

A part del nivell nutritiu, se la considera un conjunt de coneixements, rituals, tradicions i símbols compartits entre molts països que cal preservar i protegir per les seves particularitats i singularitats.

Tres anys consecutius com la millor dieta del món

La revista US News & World Report, que està considerada com un referent mundial en classificacions i assessorament orientat al consumidor, porta tres anys seguits atorgant el primer lloc a la classificació de millors dietes del món a la dieta mediterrània.

Però no només això, sinó també ha ocupat els primers llocs a les següents llistes:

  • Millor dieta per una alimentació saludable
  • Dieta més fàcil de seguir
  • Millor dieta per la diabetis
  • Millor dieta basada en plantes

Com pots veure, raons no en falten per considerar la dieta mediterrània com la millor dieta del món. I el fet que observadors externs li atribueixin aquest reconeixement només fa que reforçar aquest fet.

Beneficis de la dieta mediterrània

Ara que hem aclarit que la dieta mediterrània és la millor dieta del món, parlarem sobre per què ocupa aquest lloc.

Aquesta dieta sol afavorir el consum habitual de productes com l’oli d’oliva verge extra, el millor del món. Aporta longevitat, elements antioxidants i greixos beneficiosos.

Per si fos poc, a la dieta mediterrània se la considera baixa en carns vermelles, sucres (tot i que depèn una mica de la zona geogràfica), greixos saturats i rica en fruites i verdures. Si a banda d’això combinem aquesta dieta amb un estil de vida actiu, tenim la combinació perfecta per portar una vida saludable.

La clau és a l’equilibri

Per acabar, vull fer una reflexió; atès que molta gent pot pensar que ja que la dieta mediterrània és la millor del món, ja poden despreocupar-se del que mengen i del seu estil de vida.

Tenim a l’abast una de les millors dietes per portar una vida saludable. Però, com tot, no hem d’abusar de certs productes i aliments i hem de menjar de forma variada i en la mesura justa.

No totes les persones són iguals ni necessiten les mateixes quantitats d’aliments; així doncs la dieta mediterrània ha de servir-nos com a base i guia, però hem d’adaptar-la a les nostres necessitats per aconseguir l’equilibri perfecte.

Mantenir-se actiu (caminar, córrer…) i no portar una vida sedentària també és clau per afavorir la salut.

Fins aviat!