FURES, ELS PELUTS QUE FARAN QUE LA TEVA VIDA SIGUI MÉS DIVERTIDA

FURES, ELS PELUTS QUE FARAN QUE LA TEVA VIDA SIGUI MÉS DIVERTIDA

Ets un amant del món animal però no tens un millor amic pelut a casa? Els gossos i els gats no et fan el pes, però vols un animal de companyia? Llavors una fura pot ser l’escollit!

Ja fa temps que les fures s’han convertit en un més de moltes llars. És un animal únic que, si l’eduques bé des del principi, apart de fer-te companyia farà que la teva vida sigui més divertida. Les fures no tenen les mateixes necessitats que un gos o un gat, però són molt curioses i divertides, i sens dubte molt especials. No és una mascota que vegis molt pel carrer, però els més atrevits fins i tot arriben a passejar-los.

fures domesticades

La fura és la forma domesticada de la fura europea. Un mamífer que pertany al mateix gènere que la mostela. El seu pelatge és normalment marró, negre, blanc o mixt. Tenen una longitud mitjana de 51 cm, inclosa la cua de 13 cm, pesen entre 0,7 i 2,0 kg i tenen una vida útil animal de 7 a 10 anys.

La història de la domesticació de la fura és incerta, com la de la majoria dels altres animals domèstics. És probable que hagin estat domesticats durant com a mínim 2.500 anys. Originalment és un animal que es feia servir per caçar conills i de fet encara s’utilitzen per caçar conills a algunes parts del món, a Espanya per exemple als camps solars, ja que els conills amb els seus caus destrossen el mecanisme dels panells solars. No obstant, cada vegada més persones decideixen tenir una fura com a mascota. Pot sonar fàcil cuidar-lo, però és bo que tinguis algunes coses en compte tant positives com negatives d’aquests adorables peluts.

Avantatges i desavantatges de tenir una fura com a mascota

1- És un animal molt amistós i divertit

Les fures domesticades són animals amb els que pots interactuar de la mateixa manera que amb un gos o un gat. Fins i tot pots ensenyar-les-hi ordres i jugar amb elles amb joguines. A més, són animals molt sociables, alguns opinen que és millor tenir dos fures, tot i que és el doble de feina.

fures domesticades

2- És un animal molt entremaliat

Les fures són entremaliades per naturalesa, i això no sempre és tan divertit. És molt importat intentar ensinistrar-los per a que es comportin bé a casa i amb altres persones. Com l’entrenament d’anar al lavabo, acceptar les ordres, deixar de mossegar, etc., es pot abordar de manera similar a un gos petit. Requereix paciència i repetició, i cal ser ferm, però en general, les fures aprenen ràpid.

3- Mosseguen fàcilment amb qualsevol moviment brusc

Poden mossegar si es manipulen amb brusquedat, per la qual cosa no són adequades per a famílies amb nens petits. Les fures tenen les dents molt afilades i són molt ràpides. Per tant, és millor no emprenyar-les, cosa que un nen petit pot fer fàcilment en no saber controlar-la. Fins i tot, encara que la tinguis ensinistrada els animals no sempre reaccionen com esperem. A més, són molt ferotges i territorials amb altres animals, pel que si ja tens una mascota potser t’hauries de plantejar adoptar o comprar un altre animal.

4- Intenten escapar a qualsevol moment

Provaran d’escapar a cada oportunitat, pel que és important que a casa tots estigueu entrenats i mantenir les portes tancades en tot moment. Normalment les fures es solen tenir en una gàbia gran quan no som a casa. Necessiten tenir el seu espai i quan estem amb ells deixar-les lliures en una habitació, però sempre intentaran fugir. També és recomanable bloquejar tots aquells llocs on puguin accedir, com a sota del sofà o d’un moble, ja que si no et passaràs hore si hores buscant-lo.

5- El seu manteniment és una mica més car que amb altres mascotes

Una fura generalment s’alimenta de tres a quatre cops al dia. Les seves gàbies i caixa de sorra s’han de netejar freqüentment amb serradures i sorra que, tot i no ser necessàriament car, és una despesa mensual elevada.

I podríem seguir parlant d’aquests divertits animals, que si estàs preparat t’omplirà la casa d’alegria, tot i que potser sigui més complicat d’entendre que la intel·ligència dels gossos. Si t’animes a acollir-ne un no dubtis en explicar-nos la teva experiència. I compte amb les seves dents!