HORT EN TORRETA, PLANTES FÀCILS PER A CULTIVAR A CASA

HORT EN TORRETA, PLANTES FÀCILS PER A CULTIVAR A CASA

Ja que el menjar sa és sempre un plaer i comptar amb un hort en torretes s’ha convertit en una tendència creixent, avui a la nostra super secció de ciutadans eco, farem una petita introducció per apropar-te’l i aconseguir que puguis plantar alguns dels aliments més saludables i avantatjosos, com són els espinacs o les bledes, hortalisses que tornen bojos als més petits de la casa.

Sí, això últim era broma, però potser t’interessi igualment aconseguir estalviar-te uns euros comprant menjar saludable i gaudir dels seus beneficis per a la salut, que no són pocs. És el que té aquesta secció, que proposem i descobrim alternatives interessants, com quan vam desvelar els mites en l’estalvi energètic. Per tant, ens posarem la granota de treball que avui toca portar el camp al balcó del teu pis.

Què és un hort en torreta i què hi puc plantar?

L’hort en torreta és conegut per la practicitat que posseeix, ja que ens permet disposar d’un hort urbà a la nostra terrassa o balcó, on les dimensions es compten al mil·límetre per treure-n’hi el màxim profit. Doncs bé, avui ens farem un hort i coneixeràs les plantes més fàcils per començar a cultivar a casa teva.

El cultiu en aquest tipus d’horts urbans no és gens complicat, ja que només hauràs de decantar-teper alguna de les espècies que tens a l’abast, plantar-les i regar-les. A més, les hortalisses són aliments molt agraïts, ja que en només unes setmanes ens comencen a donar fruits.

Vols saber què pots plantar-hi? Des de tomàquets Cherry fins a cogombres, passant per albergínies o enciams. Imagina fer-te les amanides per a la feina amb aliments recollits al teu propi balcó.

Aposta per incloure espinacs i bledes al teu hort en torreta

Sí, a nosaltres sí que ens agraden les verdures i hortalisses, assaborim cada bocí i gaudim amb cada varietat que ens ofereix la terra. Però si calgués escollir-ne dues, no dubtaríem a recomanar-te les bledes i els espinacs.

Plantar-les és ben senzill, i la part bona que tenen és l’abastimentque proporcionen, ja que podràs anar retirant les fulles tal com les vagis necessitant per a les teves creacions gastronòmiques. I ja et podem avançar que a idees per a posar-nos davant els fogons i fer volar la imaginació, ningú ens guanya.

hort en torreta espinacs
Espinacs

Uns bons espinacs al forn, amb la seva beixamel al voltant i ben calentets, és un plaer que no tots saben valorar, i encara menys quan provenen del teu propi balcó. L’hort en torreta permet que el camp i l’art de cultivar menjar saludable estiguin al teu abast d’una manera permanent si el saps cuidar i regar.

I ara que tots ens hem contagiat de la vida saludable, els aliments naturals i la vida eco, què et sembla si apostem per donar les primeres passes amb un hort en torreta? Et sorprendrà des del primer moment i, el més important, menjaràs sa. Això no farà altra cosa que augmentar el teu grau de felicitat, creu-nos, fixa’t en nosaltres, com de contents i agraïts estem que volíem recomanar-t’ho com abans millor.