5 JOIES AMAGADES DE MÈXIC QUE HAURIES DE VISITAR

5 JOIES AMAGADES DE MÈXIC QUE HAURIES DE VISITAR

Hola de nou, nòmades!

Avui us parlarem de 5 joies ocultes de Mèxic. Llocs que són grans desconeguts (tot i que cada cop menys, això sí) però que amaguen bellesa i interès a parts iguals; pel que es converteixen en punts molt recomanables per visitar si has d’anar a Mèxic.

Et confessaré una cosa, Mèxic va ser el viatge de la meva lluna de mel. I guardo molt bon record del país, les seves costums i la seva gent.

Vaig visitar alguns dels llocs dels que en parlarem avui i creu-me, valen molt la pena.

1- Cenotes, Yucatán

Probablement sigui el més conegut de la llista; atès que estan ubicats a la península de Yucatán i molt a prop dels llocs emblemàtics com Chichén Itzá, pot ser que no siguin tant desconeguts.

Però que això no et tregui l’interès. Aquestes formacions naturals creades per l’erosió a la pedra calcària són espais d’una bellesa increïble que has de visitar com a mínim un cop a la vida.

Com a consell personal, pregunta als locals per cenotes una mica més amagats que els més visitats; trobaràs privacitat i quietud per relaxar-te i gaudir d’aquesta meravella natural.

Cenote

2- Monte Albán en Oaxaca

Malgrat no és tant conegut com Teotihuacán o Chichen Itzá, no per això és menys sorprenent.

Es tracta d’un dels jaciments arqueològics més antics de la regió. Datat de l’any 1400 a.C i considerada una de les ciutats més importants de l’època, on es centrava tot el poder.

Està allunyat dels centres massificats, per la qual cosa gaudiràs de pau i tranquil·litat mentre et submergeixes en la cultura mexicana.

Monte Albán

3- Salts d’aigua blava, Chiapas

Aquesta reserva natural, compta amb alguns dels millors paisatges que pots trobar al món, de veritat. Els afluents de diversos rius convergeixen en aquest punt, creant congostos escarpats i seqüències de salts d’aigua blanquiblaus d’una enorme bellesa.

El millor de tot, és que es tracta d’un lloc completament desconegut pel gran públic (fins i tot pels propis mexicans); per la qual cosa gaudiràs d’una pau i una tranquil·litat difícils d’igualar a qualsevol altre lloc.

4 – La Peña de Bernal, Querétaro

Una curiosa formació natural, sent el tercer monòlit més gran del món. Es tracta d’un volcà inactiu que va perdre tota la seva cobertura externa per l’erosió, deixant al descobert només la lava solidificada.

A més, just al costat hi ha un petit poble d’estil colonial; on et serà molt senzill submergir-te en la cultura mexicana i conèixer la seva gent. Una cosa totalment diferent al que estem acostumats quan viatgem.

Peña de Bernal

5- Congost de Sumidero, Chiapas

Per acabar, i no per això menys important, tenim una opció d’aquelles que et deixen sense alè amb només veure-les aparèixer de lluny estant.

El congost de Sumidero és un paratge que pocs coneixen, però d’una espectacularitat digna de ser als rànquings mundials de llocs que hauries de conèixer abans de morir.

L’avantatge d’això, és que podràs gaudir de la natura en tot el seu esplendor sense preocupacions de gent al voltant buscant la millor foto per instagram.