LA CULTURA DEL TE, CADA COP MÉS EN AUGE

LA CULTURA DEL TE, CADA COP MÉS EN AUGE

En aquesta part del món quan parlem de te, ens ve al cap la cultura anglesa i el seu amor per aquesta beguda calenta. Però, la màgia i el més representatiu d’aquestes infusions en realitat neix a la cultura xinesa.

És a l’extrem orient on prendre una bona tassa de te és un veritable ritual amb un significat espiritual i històric.

Si has gaudit de beure’n, sabràs que és més que una beguda, és una cultura i cada cop està més en auge. Avui al racó sibarita descobrirem una mica més d’aquest fenomen que atrapa persones de totes les edats.

La cultura del te i la seva història

El te a la cultura xinesa té un gran significat. Al moment de servir-lo, l’amfitrió reparteix les tasses d’acord amb la importància de cada convidat.

A més, cada tassa s’omple fins un cert punt, concretament 7 dècimes, perquè les dècimes restants, segons la cultura xinesa, s’omplen amb afecte i amistat.

D’altra banda, el que fa del te més que una beguda és la seva història i el que representa. Fa milers d’anys era una beguda que només podien prendre els més adinerats als imperis orientals. Però avui dia és la beguda calenta més consumida de tot el planeta.

L’origen d’aquesta beguda es creu que va ser a Yunnan; ja que en aquesta localitat xinesa es troba l’arbre de te més antic. Els experts calculen que l’edat d’aquest és d’uns 2700 anys. I encara treu fulles de te! És increïble.

Però el cert és que, per a que el te arribés a aquests racons del planeta, van haver de passar uns quants segles, i va ser pel 1610 quan els holandesos van portar el primer te a la regió europea.

Fulles de te

L’auge del te a tot el món

L’anomenada cultura del te s’ha estès per tot el món. El motiu va més enllà del seu ritual tant especial. En realitat, es deu a com de saludable és aquesta beguda.

En una societat que cada cop es preocupa més per ingerir aliments i begudes saludables, el te és el rei. Aquestes infusions aporten diversos beneficis a la teva salut com ara:

  • Ajuda amb la lluita contra el sobrepès.
  • Ajuda a estimular els ronyons.
  • Serveix per relaxar-te.
  • Controla el colesterol dolent.

Aquests són només alguns dels beneficis del te; perquè depenent de quina sigui la infusió també serveix per combatre el malestar general de la grip, per inflamacions, entre d’altres afeccions.

Per tot això, la cultura del te avança i ho seguirà fent per la seva varietat de sabors, el ritual i la història que hi ha darrere, i sobretot per les seves aportacions a la salut.

El consum de te en dades

Segons les xifres de la FAO la producció de te a la propera dècada tindrà un augment sostingut del 2,2% anual. Amb això s’estima que pel 2027 es cultivin al món uns 4,4 milions de tonelades de fulla de te.

Aquest creixement es deu a l’alta demanda que està tenint la beguda entre els joves tant de la Xina com de l’Índia i Europa.

Diga’ns, quin és el teu te preferit?