LES 10 MILLORS CASCADES D’ESPANYA

LES 10 MILLORS CASCADES D’ESPANYA

La naturalesa ens mostra els seus paisatges i llocs somiats a tot aquell que estigui disposat a coneixe’ls. Per això mateix, hem seleccionat les 10 millors cascades d’Espanya per aquells nòmades que estiguin buscant paisatges bucòlics i emocions fortes. Si ets un apassionat de l’aigua i ja has visitat els millors balnearis que pots visitar a la península, t’oferim noves idees. D’aquesta manera, quan tinguis unes vacances tindràs un destí nacional per poder visitar sense gastar massa temps ni diners.

Cascades d’Espanya que has de visitar

1.-El salt del riu Borosa (Jaen)

Atravessant una ruta de pasarel·les de fusta podràs gaudir d’aquest lloc de conte de fades. Comença al costat del jardí botànic, a la Torre del Vinagre i finalitza al Pantà del Tranco.

2.-La cascada de l’Ezaro (A Coruña)

Galicia té llocs molt bonics, però sens dubte la de l’Ezaro és espectacular. És única a tota Europa ja que desemboca al mar. Per la nit s’il·lumina i fa que es transformi en un espectacle insòlit.

3.-El Monasterio de Piedra (Saragossa)

Situat en Nuévalos al costat del riu Piedra i a sobre de les ruïnes d’un castell. Es un lloc protegit al mig del bosc, però espectacular. Durant tres hores podràs conèixer cascades i cavernes com si t’haguessin portat a un altre món.

4.-El Salt de la Núvia (Castelló)

Als registres topogràfics es coneix com la cascada del Brazal. Es troba a Navajas, un poble que es caracteritza per les seves fonts curatives. La llegenda d’aquest lloc explica que les núvies havien de saltar per tenir un matrimoni super feliç.

5.-La cascada del Aljibe (Guadalajara)

La ruta per trobar-la comença al poble de El Espinar i dura al voltant de 10 quilòmetres. Es tracta d’un lloc amb molt d’encant, ja que si vols conèixer totalment el turisme cultural de Guadalajara, aquest entorn és imprescindible. A més, no hi ha dificultat i et permet realitzar-lo de manera senzilla.

cascada d'Espanya aljibe

6.-La cascada de la Tobalina (Burgos)

Un lloc de fantasia situat a la comarca de Las Merindades, entre La Orden i Pedrosa de Tobalina. Les seves dimensions són de 12 metres d’alçada i 100 de longitud. És tan bonica i espectacular que es pot considerar una de les principals meravelles de Burgos.

cascada d'Espanya tobalina

7.-La cascada de Nervión (Àlaba i Burgos)

Aquest espectacular salt d’aigua es situa al límit entre les províncies de Burgos i Àlaba. És el salt del riu Nervión, el més gran d’Espanya i realment és ben cert que impressiona.

En un futur proper s’espera que es construeixi un mirador sobre el penya-segat.

8.-A Semeira de Vilagocende (Lugo)

Una de les cascades més grans de Galicia. Només calen 15 minuts caminant des de Vilaocende per gaudir d’aquest magnífic paisatge. Per tant, no és necessari practicar senderisme ni estar en forma per a visitar-lo.

9.-El Salt de Sallent (Girona)

Es situa al bonic poble de Rupit. Una caiguda vertical de 100 metres d’alçada, ideal pels amants del ràpel. Les seves aigües desemboquen al Pou del Diable i des d’aquest punt atravessen el bosc de les Guilleries fins arribar al pantà de Susqueda.

10.-La cascada de Maro (Nerja, Màlaga)

Aquesta cascada és poc coneguda, es forma al rierol Sanguino i procedeix de la cova de Nerja. Es troba al paratge natural de Los Acantalidos de Maro-cerro Gordo. Se’n pot gaudir anant amb kayak, però és recomanable tenir experiència i anar amb molt de compte ja que és una zona amb nombroses roques.

cascada d'Espanya de maro

EXTRA BONUS: Pozo de los Humos (Salamanca)

Aquesta cascada la podem trobar al Parc Natural Arribes del Duero. Concretament es situa al curs del riu Uces, al seu pas per termes municipals del Masueco (marge esquerre) i Pereña de la Ribera (marge dret). De cadascun d’aquests pobles en surt una ruta de senderisme que porta cap a la cascada. Una magnífica idea per a gaudir d’aquesta meravella de la natura que es troba a una alçada de 50 metres.