LLOCS IMPRESCINDIBLES A ISLÀNDIA, II

LLOCS IMPRESCINDIBLES A ISLÀNDIA, II

Seguim viatjant pel sud-oest d’Islàndia, aquest cop una mica més lluny!

El llac glacial de Jökulsárlón

Si disposem de temps -unes 4h de Reykjavik- val la pena conduir fins al llac més bonic d’Islàndia: Jökulsárlón. On acaba la glacera s’hi ha creat un llac enorme on suren immensos icebergs. Ho has llegit bé, icebergs! Torres de gel de trenta mil anys d’antiguitat i de tots els tons de blau surten sobre la seva superfície, els més petits suren riu avall per anar a morir al mar. És una experiència inoblidable navegar pel llac amb un vaixell-bus sota el silenci de blocs de gel mil·lenaris com aquests. Els més espavilats/des veuran fins i tot alguna de les desenes de foques que hi viuen.

Jökulsárlón

Glacera de Sólheimajökull

Si mai no heu vist una glacera, aquesta pot ser la més accessible que trobareu. A només cinc minuts de l’aparcament apareix aquesta ingent llengua blanca i blava de gel, que fins i tot podrem trepitjar amb l’ajuda d’un guia experimentat. Entre els seus caramells i esquerdes hi ha inimaginables coves gelades que semblen de vidre. Si no som tan donats/des a l’aventura, només veure meravella ja ens deixarà impressionats/des.

Penya-segats de Dyrhólaey

Aquest gran turó s’aixeca entre la roca negra de les platges i els precipicis propers i és un punt perfecte per entendre com d’abrupta és la costa i el clima d’Islàndia. No trigarem més de mitja hora a acostar-nos als diferents miradors, des d’on observarem les seves caletes i el seu humil mar interior; la interminable platja negra de Dyrhólavegur; i els arcs al mar formats per les onades impactant contra les seves roques com si fossin catedrals submergides en altres temps. Deixaria impressionat/da a qualsevol nómada.

Platja de Reynisfjara i Vík í Mýrdal

A la mateixa zona hi trobem la platja negra de Reynisfjara, amb les seves torres de roca que s’alcen des del mar en un últim sospir. Cal tenir molta cura amb les marees i les onades, ja que podem veure’ns arrossegats/des al mar en un tancar i obrir d’ulls. Amb sort, en època estival veurem els divertits ‘puffin’, uns petits ocells semblants a pingüins que enamoraran petits i adults, islandesos inclosos, ja que és un plat estrella de la cuina local.

La platja acaba a la gran paret de Hálsanefshellir, una bogeria de columnes hexagonals tan increïble que costa de creure que existeix. Amb cura i marea baixa podrem treure el cap per la seva cova, de la qual sembla que explotin aquests ‘tubs’ geomètrics cap a totes direccions. Cal veure-ho. A l’altra banda d’aquest turó trobem Vík í Mýrdal, el poble més al sud d’Islàndia, del qual val la pena visitar-ne, com a mínim, la platja i l’adorable església.

Hálsanefshellir

Kirkjufell

Per acabar, i com a extra, proposo viatjar cap al nord fins a Kirkjufell, la famosa muntanya amb forma de triangle que apareix a Joc de Trons -i foto de portada de l’article-. No és l’única atracció del lloc, ja que aquesta petita muntanya també té les seves pròpies cascades al mar. A l’altra banda de la península hi trobem Lóndrangar, una altra platja amb les curioses formacions hexagonals. De tornada, podem explorar un fiord autèntic com el de Hvalfjördur, en comptes de tornar a Reykjavik pel túnel subaquàtic que travessa la badia.

Espero que aquesta selecció personal dels llocs més interessants del sud-oest d’Islàndia t’ajudi a planejar la teva propera escapada, i de passada eliminar de la llista un dels viatges que has de fer abans de morir!