MEL I SEXE: ACONSEGUEIX UNA VIDA SEXUAL SATISFACTÒRIA

MEL I SEXE: ACONSEGUEIX UNA VIDA SEXUAL SATISFACTÒRIA

Sempre se n’ha parlat dels aliments afrodisíacs o els que poden millorar les teves relacions sexuals però, és això del tot cert? Sí i no.

  • Sí, hi ha certs aliments que, per les seves propietats nutricionals, t’ajudaran a millorar certs aspectes de la teva salut que influeixen directament en la teva vida sexual.
  • No, més enllà de certes característiques afrodisíaques temporals, no són panacees permanents i has de treballar per a tenir una vida sana si vols que aquests aliments tinguin efecte a la teva vida sexual.

La mel, per exemple, és un aliment amb propietats afrodisíaques per a dones i homes i amb alts valors nutricionals.

Beneficis de la mel

Les abelles mel·líferes processen el nèctar de les flors per a produir mel. Principalment, la mel està composta percarbohidrats presents als monosacàrids com la fructosa i la glucosa. També està composta per disacàrids, que aporten energia a l’organisme. La mel es fa servir actualment com endolcidor, conservant, saboritzant i fins i tot com a component medicinal.

La seva composició nutricional és rica en:

  • Vitamina B9 o àcid fòlic, que s’encarrega d’ajudar-te a portar una vida saludable. Aquesta vitamina és l’encarregada de mantenir una bona salut digestiva i de fer que la teva pell i el teu cabell es vegin sans.
  • La mel conté vitamina A, E, B1, B2 i C en petites quantitats.
  • La mel és rica en minerals com el calci i el fòsfor, encarregats de cuidar els ossos i les dents.
  • Conté potasi, que ajuda a que els nervis i els músculs estiguin en bona forma.
  • També conté magnesi, mineral encarregat de produir energia i regular el sistema immunitari i la glucosa en sang.
  • El sodi que conté la mel s’encarrega de mantenir quantitats saludables d’electròlits i de pH en sang.

Com et pot ajudar la mel amb el sexe?

Resulta que la mel conté bor, un mineral que ajuda a equilibrar els nivells hormonals d’estrògens i testosterona. Quan aquestes hormones funcionen adequadament, el desig sexual augmenta tant en homes com en dones.

D’altra banda, la mel té la capacitat de millorar la circulació sanguínia i fer que el cor bombegi més sang. La circulació sanguínia està directament relacionada amb la potència sexual d’homes i dones. Millor circulació, millors orgasmes.

És per això i per totes les seves propietats nutricionals que la mel s’ha fet servir com afrodisíac durant segles a diferents cultures, com la romana o l’egípcia.

Pa amb mel

I com es fa servir la mel?

Pots sorprendre la teva parella endolcint els teus postres o l’esmorzar amb mel, substituint el sucre. També serveix per a fer salses per amanides i per a marinar carns juntament amb salsa de soja. Encara que el meu capritx preferit és prendre la mel en una llesca de pa. Em fa sentir bé i és una manera ràpida i senzilla.

La mel també s’ha fet servir com a suc de taronja o suc de llimona per alleujar les molèsties de la gola. Això sí, recorda que encara la mel té més vitamines i minerals que el sucre refinat, segueix sent sucre, i per aixòno ens n’hem d’excedir.

La mel ajuda si la combines amb una vida sana

Per descomptat, la mel no és el miracle que la teva vida sexual necessita. Prendre mel servirà de ben poc si no t’esforces a portar una vida sana i si el teu cos no pot estar a l’alçada de les teves exigències.

Dieta equilibrada i exercici

Segurament te n’hagis cansat d’escoltar que cal menjar bé i fer exercici. Però, què millor que estar en forma i alimentar-te bé per a retre millor al llit? Ja se sapque fer exercici de cardio millora la capacitat del teu cor de bombejar sang i això es veu reflexat positivament tant en les ereccions masculines com en els orgasmes femenins.

No cal mencionar que tenir més resistència física i bon estat muscular ens permet aguantar més durant una relació sexual i ens evitem problemes posteriors, com estrebades o dolors.

Amb el cas de la dieta, cal intentar que aquesta sigui el més equilibrada possible. Cal procurar que els nostres menjars tinguin quantitats adequades de proteïnes, hidrats de carboni, grasses saludables i verdures. Les fruites també són un gran aliat a l’hora de millorar el rendiment sexual, gràcies al seu contingut en vitamines i antioxidants.

Meditació

Meditar, sí o no?

No vull ser el típic llibre d’autoajuda on et posen la meditació com a remei de tots els mals però, a qui no li ha passat que en plena feina marital l’han assaltat a la ment els problemes del dia? Estar pensant en les factures del mes següent o en la rentadora mig trencada no et deixarà fer res bé.

I resulta que la meditació et pot ajudar a que això no passi i a portar una vida sana. Requereix la seva feina i trobar el teu mètode. No val amb només deixar la ment en blanc. Has de concentrar-te en mantenir una respiració adequada, al mateix temps que fas recopilació mental de les coses bones de cada dia i deixes anar les preocupacions.

Per a gaudir plenament de les teves relacions sexuals has de concentrar-te en l’aquí i l’ara, deixant les preocupacions i l’estrès fora. Carpe Diem.

Diàleg i comprensió

La vida sana no és només menjar bé, meditar i fer esport, és també cuidar la teva ment de manera activa, cada dia. Si vols que la teva vida sexual sigui més fàcil i satisfactòria has d’agregar un ingredient a la teva dieta: la conversa.

Quin munt de problemes s’arreglarien si parléssim més! Oi que si et pregunten si prefereixes truita de patata amb o sense ceba contestaràs sense dubtar? Doncs el mateix passa amb el sexe. Tenir una vida sexual satisfactòria passa per conèixer-te i saber què vols, què t’agrada i comunicar-ho a la teva parella.

Doncs ja saps, la clau està una mica en el diàleg, una vida sana i endolcir el sexe amb mel.