MILÀ, AQUELLA DESTINACIÓ SECUNDÀRIA QUE HAURIES DE VISITAR

MILÀ, AQUELLA DESTINACIÓ SECUNDÀRIA QUE HAURIES DE VISITAR

Roma, Florència, Venècia, Pisa… són algunes de les ciutats italianes amb més renom i que de ben segur hi has passat. Però, i Milà? Coneixes aquesta destinació secundària italiana? Milà és una ciutat amb història, amb moltes coses per a fer i visitar i molt d’encant, però que tot i així no és una de les destinacions principals a Itàlia. En una ocasió em van endarrerir el vol a Berlín, i vam haver de fer un dia a Milà sense plantejar-nos-ho i creu-me, em vaig quedar amb ganes de més, és una ciutat que impressiona. A més, és cuna de la moda la gastronomia italiana. Perdre’t pels seus carrers t’encantarà si ets un bon nòmada.

Coses que fan de Milà una ciutat amb estrella

1- La catedral o Duomo de Milà

Un dels seus monuments més simbòlics i que és un must per a visitar. Una catedral enorme revestida de marbre blanc, amb tot luxe de detalls gòtics. Va trigar en construir-se gairebé 5 segles, i sens dubte va valdre la pena perquè impressiona per la seva grandiositat. Es pot visitar tant a l’interior, a l’exterior com a la seva terrassa panoràmica, i apreciar la ciutat des de les alçades. Són molts els monuments i la història que pots descobrir als carrers de Milà, però sens dubte la catedral no te la pots perdre.

2- Compres de luxe a Milà

Milà

Aquesta ciutat italiana és la cuna de la moda de luxe i si busques marques de renom les trobaràs totes. La Galleria Vittorio Emanuele II, és una galeria amb una impressionant estructura de ferro i vidre i terra de mosaic, on pots anar-hi a passejar o a comprar les millors marques de disseny. També pots anar al famós quadrilàter d’or de Milà, 4 carrers plens de botigues com Gucci, Dolce & Gabbana o Prada. Si et tira més l’estalvi, a més a Milà hi trobaràs nombrosos mercadets molt top.

3- Gastronomia amb estrella Michelin

Milà és una de les ciutats italianes, abans que Roma, amb més restaurants amb estrella Michelin. Hubertus a San Casiano, Le Calandre a Rubano, Del Pescatore a Canneto Sull’Oglio, Osteria Fracescana a Mòdena, etc, en són alguns. Si vas bé de pressupost no dubtis a provar-ne alguns.

4- La famosa milanesa i el panettone són de Milà

Milà

Pot ser que no ho sabessis, però la milanesa, aquell filet empanat amb formatge, tomàquet, alfàbrega i altres ingredients que ho fan irresistible són originaris de Milà. I com no pensar en els dolços nadalencs coneguts com panettone? Aquell deliciós bescuit amb fruita confitada que avui s’elabora a moltes parts del món.

5- Milà i les seves estrelles i artistes

El famós Leonardo Da Vinci, pintor i escultor va viure i va desenvolupar pràcticament tota la seva obra en aquesta meravellosa ciutat, per això l’has de visitar com a mínim un cop a la vida. També, en Guiseppe Verdi, compositor del període romàntic i les seves òperes formen part d’aquesta ciutat italiana. A més a més, Milà ha estat escollida residència durant alguns anys d’estrelles com George Clooney, Angelina Jolie o Brad Pitt entre d’altres.

Què t’han semblat aquestes curiositats de Milà? N’afegiries alguna més? Sens dubte, és una ciutat italiana que val la pena conèixer fins i tot abans que les més típiques, de la mateixa manera que a Espanya hi ha alguns pobles curiosos i desconeguts. Podríem seguir completant la llista de coses per a gaudir a Milà, però de ben segur que ho voldràs fer tu mateix.