PER QUÈ LA GENT QUE VIU EN UN POBLE ÉS MÉS FELIÇ?

PER QUÈ LA GENT QUE VIU EN UN POBLE ÉS MÉS FELIÇ?

Sabies que les persones que viuen en un poble són més felices? Tot i que en una ciutat trobaràs millors serveis i més ocupació, en un petit poble gaudeixes de millor qualitat de vida, respires aire net i tot és més tranquil.

Des d’aquest punt de vista podries dir que tot es redueix a una qüestió de gustos, però la veritat és que no és així.

Aquesta afirmació es basa en diversos estudis, entre els quals un publicat per l’Escola d’Economia de Vancouver i la Universitat McGill.

Però què fa que la gent de poble se senti més feliç? Aprofundim-hi una mica.

Al poble els nivells d’estrès són menors

Un dels grans factors que contribueix a la felicitat als petits pobles és que són lliures d’estrès.

Si ho compares amb la vida atrafegada de Madrid o altres grans metròpolis, entendràs de què parlem. En aquests llocs es viu amb més tranquil·litat.

Ara, imagina per un moment que estàs caminant per un carrer tranquil, amb poc o gens de trànsit, un cel blau i respirant aire fresc. Series més feliç?

M’hi jugo alguna cosa a que hauràs respost amb un sí.

Com menys població més felicitat

A l’estudi esmentat més amunt, els investigadors hi van trobar que les comunitats amb menys densitat poblacional són més felices.

Tot i això, els autors de la investigació han dit que no estan afirmant que la causalitat sigui només la poca quantitat d’habitants. I tenen raó; pensa, una persona que és miserable a la ciutat, ho seguirà sent encara que es traslladi a un poble de 100 habitants.

Però hi ha alguna cosa en aquests pobles que fa que les persones siguin més felices, i és que els porta a tenir una vida sana.

A més, també s’ha demostrat que aquells que poden cultivar aliments com la maca (un superaliment) i diversos vegetals tendeixen a tenir més bona salut.

El contacte amb la natura

A qui no li encanta estar en contacte amb la natura? I és que la natura és un factor vital per a la nostra salut mental i física.

Això s’ha demostrat en diversos estudis que analitzen el comportament del cos humà quan està en contacte amb un ambient natural. Aquests estudis es van centrar en monitoritzar un grup de persones que va estar en contacte amb la natura durant més de 30 dies.

Els resultats van ser per flipar.

Els científics van poder detectar un augment significatiu en els nivells de felicitat. I una millora en l’enfortiment del sistema immunitari. El més destacable és que tot allò que van fer les persones sotmeses a l’estudi va ser plantar flors i alimentar aus. És a dir, coses que fa qualsevol persona de poble.

No cal parlar-ne més, les persones que viuen en un poble són més felices. Només queda mirar-los des de la ciutat amb certa enveja sana perquè tenen alguna cosa, que com a mínim la majoria dels que vivim a la ciutat, no experimentem.

I tu, te n’aniries a viure a un poble a la recerca de la felicitat?