PER QUÈ EM PIQUEN SEMPRE ELS MOSQUITS? (I NOMÉS A MI!): 7 RAONS

PER QUÈ EM PIQUEN SEMPRE ELS MOSQUITS? (I NOMÉS A MI!): 7 RAONS

Estiu: per molts la millor època de l’any. Arriben les vacances, ens vestim més relaxats i passem l’estona a terracetes agradables arreglant el món. I aquelles nits! Aquelles nits amb la finestreta oberta, una brisa suau i un llençol fi que ens fa dormir com nadons fins que….

…Bzzzz, Plas!, Ai! (en aquest ordre.) El primer és com l’anunci oficial de l’arribada de l’estació i fins i tot hi ha gent, mare meva, que sembla que inclús se n’alegrin -Estiu, m’ha picat un mosquit!- A mi no m’agrada tant. Per què s’aferrissen en mi!?

Va ser precisament abans d’ahir i prenent una cervesa amb unes parelles, quan vaig notar la primera picada i va sortir el tema a la taula. Hi havia qui mantenia el caràcter de llegenda urbana de que uns som més propensos. Per altres, l’afirmació és un fet indiscutible. Gratant-me la picada, vaig forçar la cervesa, em vaig acomiadar i em vaig posar a investigar. Aviat descobriria gràcies a diferents articles de Treehugger i de l’Institut Smithsonian que efectivament existeixen raons científiques per les quals ens podem convertir en un veritable tiberi per aquells petits vampirs. Vegem quines:

1. Et camufles bé?

Atacants experts, els mosquits confien en la vista per a localitzar les seves innocents víctimes i encara que els encanta el vermell, tenen una especial predilecció pels colors foscos. Si veus la vida de color gòtic, ho sento molt.

2. Vull donants universals!

Els mosquits femella depenen de les proteïnes de la teva sang per produir ous, uns tipus d’hemoglobina són millor per fer-ho i, per si no n’hi hagués prou, el 85 per cent de les persones segrega substàncies que els indiquen clarament quin és el seu. En aquest ordre, adoren la sang de tipus O, accepten de bon grat el tipus B i si no hi ha altra cosa, buscaran un A. Em sap greu dir-te que si ets donant universal ho ets també per ells. Bzzzz….

3. Els teus gasos

No parlo d’AQUELLS gasos! Els nostres arxienemics estiuencs són capaços de percebre el diòxid de carboni des de 50 metres i em dol dir-te que com més gran siguis, més exhalaràs. Una altra raó immediata per posar-me a dieta.

4. Calor i suor. Tot llest pel tiberi sanguinari.

Quan suem emetem amoníac, àcid úric i àcid làctic, substàncies que els encanten. A més d’això adoren la calor, de manera que et convertiràs en una gran diana si ets dels que ho passa malament a l’estiu. Consell: més dutxes, menys mosquits.

5. Els bacteris de la teva pell

Un altre estudi de l’Smithsonian va demostrar que les persones més atractives pels mosquits presenten una quantitat més gran d’un determinat tipus de bacteris a la seva pell. Això explicaria el fet que alguns semblin sentir predilecció pels turmells i els peus, llocs on aquests es concentren. Una altra vegada… la dutxa és la solució!

6. Massa mosquits? Potser siguin bones notícies!

L’increment en l’emissió de diòxid de carboni, fins a un 21%, a les embarassades i el lleuger increment de la seva temperatura abdominal, fan que els arribin a picar fins a dues vegades més. Si aquest estiu et grates molt, comença a pensar noms macos.

7. Cervesa? Noooooooo!

  1. Cervesa? Noooooooo!

L’increment d’ethanol a la suor sembla ser la causa de la més especial predilecció dels mosquits pels cervesers com jo. Tot i que els científics encara no saben exactament com es produeix, la correlació sembla ser clara: com més cervesa, més picades.

Si acabes d’adonar-te que ets una espècie de Bloody Mary amb cames per aquests insectes, anima’t pensant que formem part del 20% de la població que pateix el mateix problema. La part positiva? Al Súper de la cantonada venen repel·lent. La negativa? …alguns es fan immunes amb el temps. Espero que setembre arribi aviat, perquè jo les meves aficions no me les trec…