ELS POBLES MÉS CINEMATOGRÀFICS D’ESPANYA

ELS POBLES MÉS CINEMATOGRÀFICS D’ESPANYA

Hola de nou, nòmada!

Si estàs pensant en agafar-te uns dies de vacances i fer una escapada d’aquí poc i encara no tens massa clar la teva destinació, permet-me que et doni algunes idees perquè puguis realitzar turisme nacional que no té res a envejar a qualsevol altre destinació estrangera, perquè la proposta que et donaré són destinacions de pel·lícula.

I és que la nostra arquitectura i varietat de paisatges fan del nostre país un lloc idíl·lic per ubicar localitzacions de les més diverses pel·lícules i sèries; algunes de les quals estic segur que mai t’haguessis imaginat que estan filmades a pobles d’Espanya.

Fixa’t si són desconeguts alguns d’aquests llocs que jo mateix vaig estar treballant durant molt temps just al costat de l’edifici on es va rodar la primera pel·lícula de REC sense arribar a saber-ho fins molt temps després.

Així doncs… Llums, càmeres, acció!

Peñíscola, des de Joc de Trons fins El Cid

Peñíscola

La ciutat de peñíscola ja de per si mateixa té un encant especial que és difícil descriure si mai s’ha visitat. La seva ubicació, arquitectura i proximitat al mar mediterrani ens evoca a èpoques passades i ens fa viatjar en el temps.

Però és que, a més a més, s’hi suma al seu atractiu que pels seus carrers hi van passejar en Tyrion i en Varys; personatges de la sèrie Joc de Trons. Tot i que la història cinematogràfica de Peñíscola ja ve de lluny.

Pels anys 60 Charlton Heston va filmar part de la pel·lícula de El Cid en aquesta ciutat castellonenca; arribant a construir-hi un decorat tan gran que va figurar al Llibre Guinness dels Rècords.

Sevilla, que la força t’acompanyi

Sevilla té un color especial, tal com diu la famosa cançó. I deu ser cert, perquè va ser una de les localitzacions escollides per George Lucas per rodar algunes escenes de la saga de pel·lícules espacials més famosa de tots els temps.

La famosa Plaza de Sevilla ha servit perquè la princesa Amidala o Anakin Skywalker s’hi passegessin com si fossin a casa seva a les pel·lícules de Star Wars i també per la comèdia de Sacha Baron Cohen “El Dictador”.

San Rafael, terres del ‘fauno’

Sens dubte, les localitzacions de la pel·lícula de Guillermo del Toro ubicades a San Rafael (Segovia) són d’una bellesa i espectacularitat incomparables.

Amb boscos verds i frondosos solcats per rierols, pedres de formes estranyes i arbres que semblen cobrar vida; és el lloc ideal si volem perdre’ns-hi per estar en ple contacte amb la natura i traslladar-nos a un lloc màgic i de fantasia.

Níjar amb Indiana Jones i l’última croada

Cabo de Gata

És sorprenent que moltes persones desconeixin completament que al Parc Natural del Cabo de Gata s’hi van filmar escenes d’aquesta mítica pel·lícula de Steven Spielberg.

Però més enllà de la curiositat cinematogràfica, la veritat és que aquest parc natural és una de les grans joies nacionals i val molt la pena admirar i gaudir de tot el que pot oferir-nos.

Sóc conscient de que m’he deixat moltíssims llocs icònics i totalment recomanables, però em seria impossible poder incloure’ls tots en un sol article sense que es converteixi en una potencial enciclopèdia.

Espero que aquestes propostes et puguin servir d’inspiració per la teva propera escapada o vacances i que puguis gaudir de tot el que el nostre país pot oferir-te.

Fins aviat!