QUANT TRIGA A CRÉIXER EL CABELL?

QUANT TRIGA A CRÉIXER EL CABELL?

No sóc un fanàtic de la perruqueria i em passa des de petit. Cada vegada que hi entrava, escoltava horroritzat l’última parada de Cañizares o el fantàstic gol del davanter de torn. Sent un dels pocs nens als que no els agrada el futbol, aviat em veuria obligat a utilitzar la maquineta d’afaitar i fer-ho jo mateix. Avui dia segueixo igual i he de confessar que ho faig més del que voldria. Fins a 4 vegades l’any.

Estava precisament abans d’ahir amb la màquina, va aparèixer a la meva ment aquesta interessant però fútil qüestió que potser em podria fer guanyar un trianglet extra al Trivial: Quant és capaç de créixer el cabell?

Un cop vaig haver netejat el lavabo, vaig encendre la tablet i em vaig dedicar a llegir uns estudis de l’Associació Nord-Americana de Dermatologia i del Centre de Control d’Enfermetats del mateix país. Vaig poder extreure’n interessants dades sobre quant, com creix i el què pot afectar el seu creixement. T’explico el que em va explicar la ciència sense llegendes urbanes, ni xampú de cabell pel mig.

quant triga a créixer el cabell
Assumeix-ho: pots controlar el teu cabell gairebé igual que ella.

Interessant però, quant creix en realitat?

El creixement, el seu angle i grossor depenen bastant de la raça i per això no és el mateix un cabell asiàtic (creix menys i és menys gruixut) que un caucàsic o africà però per norma general, el cabell creix una mitjana de 1.25 centímetres al mes i una mica més en els homes que en les dones.

Quins altres factors hi poden influir?

Molts saben que les embarassades tenen sovint problemes amb el cabell i en cas que no ho estiguis, la genètica, l’edat, els canvis hormonals, la medicació, l’estrès i fins i tot alguna enfermetat, podrien afectar al creixement i arribar a provocar-ne la caiguda. Per això, és important quan percebis que alguna cosa passa a la teva pinta sense motiu aparent, sol·licitis una visita preventiva al metge. Potser «simplement» necessitis fer-te un Hilario Pino, que va passar de d’estar pràcticament descapotable a tenir una cabellera envejable.

I hi ha alguna manera de que creixi més?

T’explicaré una cosa que no surt a aquests estudir i que espero que no llegeixin a casa meva: tinc dos cosins farmacèutics, l’avi del qual (farmacèutic també), es va fer pràcticament d’or amb un ungüent per a fer créixer el cabell, millor ometo la marca. Avui, gairebé 80 anys després, els meus cosins el segueixen venent a sac i tenen uns cotxes al·lucinants. Són tots calbs.

quant triga a créixer el cabell
Nois, tampoc us preocupeu: a ell l’adoren així.

Així doncs oblideu-vos de miracles. Si el teu cabell és sa, l’Omega-3, la Vitamina D, els tractaments amb melatonina, proteïna, keratina i fins i tot la cafeïna poden ajudar-te i acompanyats d’una dieta sana, haurien de millorar la teva salut i la del teu cabell, però no molt més que això.

En resum:

Creixerà 1.25 centímetres cada mes, però la majoria dels factors que afecten el teu cabell estan fora de qualsevol control així doncs l’única cosa que pots fer-hi, és seguir una dieta equilibrada i tractar-lo bé sense estressar-te. Malauradament, la ciència encara no coneix molt sobre com es produeix el creixement del cabell a nivell cel·lular, per això encara no té les dades necessàries com per a poder dir-te la veritat de com fer-lo créixer. El que ens estalviarem en xampú!