QUÈ VEURE A CRACÒVIA EN 3 DIES

QUÈ VEURE A CRACÒVIA EN 3 DIES

Ets dels que els agrada conèixer món? Prepares les maletes sempre que pots com a bon nómada per a descobrir nous països i ciutats? Ara que podem tornar a viatjar, amb precaucions, et proposo un nou destí que potser mai t’hauries plantejat conèixer, Cracòvia.

Es tracta d’una de les ciutats més grans, antigues i importants de Polònia. Un destí amb moltes coses per a visitar i descobrir. Un destí que potser no et plantegis especialment, com passa amb Milà però que quan el coneguis t’enamorarà. És una ciutat amb molta cultura i racons per descobrir, però en 3 dies pots veure el més important. Vegem dia a dia què et recomanem!

Imprescindibles per un viatge a Cracòvia amb 3 dies

Dia 1: Casc antic de Cracòvia

Old city center view with Adam Mickiewicz monument, St. Mary’s Basilica and birds flying in Krakow on the morning

El casc antic de Cracòvia (Stare Miasto) es troba entre els llocs medievals més impressionants d’Europa. I va ser una opció òbvia per a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Allí podràs gaudir d’edificis impressionants i història; també té molts restaurants i bars on fer-hi un descans.

Al casc antic de Cracòvia hi ha molt per veure. Començant per la plaça del mercat de Cracòvia, Rynek Główny; una de les arquitectures més magnífiques de la ciutat. Amb molt oci, cultura i història, sent la plaça mercat més gran d’Europa els últims set segles.

La basílica de Santa Maria, és un dels símbols més destacats de Cracòvia i que t’impressionarà tot just veure-la. Des de l’exterior de maons vermell fins els murals estrellats amb taques grogues de l’art del sostre interior, el magnífic retaule meticulosament tallat i les torres curiosament desiguals a la façana de l’església.

Un dels museus més nous de Cracòvia i sens dubte un dels més essencials, és el Rynek Underground Museum. Es troba sota la plaça del Mercat. Un museu ubicat a una excavació arqueològica on hi podràs veure exposicions interactives, videos i artefactes procedents dels temps medievals per a introduir els seus visitant a un viatge en el temps que els portarà a l’Edat Mitjana.

La Llotja de les Teles (Sukiennice), se’n diu que és el centre comercial més antic del món. Un lloc perfecte per a passejar i comprar records. L’edifici domina la plaça principal i també conté un museu d’art polonès del segle XIX. Tampoc no pots perdre’t la Torre de l’Ajuntament; una torre gòtica del segle XV, amb una pujada de 70 metres des d’on podràs veure una panoràmica estupenda de tot el casc antic de Cracòvia.

Dia 2: Ruta Reial de Cracòvia

Un cop hagis conegut el més important del casc antic pots recórrar la ruta real; seguint el camí històric de les coronacions reials des de la Porta Floriańska fins el castell i la catedral de Wawell Hall, on la majoria dels avantpassats reials de Polònia hi estan enterrats a les criptes reals.

Rodejant el famós casc antic de Cracòvia, parada obligatòria al parc Planty Park. És un veritable mar verd als mesos d’estiu. Inundat de massissos de flors i pins altíssims que es gronxen amb la brisa. És un gran lloc per a parar a menjar o recórrer llogant una bicicleta si el temps acompanya.

Al costat nord del casc antic de Cracòvia, lluny del turó del castell de Wawel, s’hi troben les restes de les fortificacions exteriors de l’antiga Cracòvia. La barbacana i les muralles de la ciutat vella et traslladaran al passat d’aquesta emblemàtica ciutat.

Després et recomano passejar pel carrer històric de Floriańska, on podràs veure molts dels edificis amb més història de Cracòvia com el Museu Farmàcia o la casa de l’artista Jan Matejko. També has de conèixer l’església barroca dels Sants Pere i Pau que es troba darrere aquest carrer, rere un magnífic conjunt de reixes i estàtues del barroc tardà de veritable encant secret.

I per a finalitzar aquest segon dia per Cracòvia, el turó i el castell de Wawel. El turó de Wawel és l’antic nucli de la ciutat, encaramat a un penya-segat de pedra calcària a la vora del Vístula, amb un magnífic castell del segle XIV. I la Catedral de Westminster de Polònia, el punt focal absolut de la història religiosa del país; lloc de coronació de reis i reines i supervisor arquitectònic del famós horitzó gòtic de Cracòvia.

Dia 3: Kazimierz i més enllà

què veure a Cracòvia

La zona de Kazimierz es troba just a sota del casc antic de Cracòvia. És el famós barri jueu de la ciutat, Kazimierz té un ambient propi i és un gran lloc per a menjar i beure. La zona de Podgórze està en auge, amb alguns dels nous museus i galeries més emocionants. És una zona de la ciutat amb molta història i amb un toc bohemi.

Pots passar pel museu Jueu de Galicia, una excel·lent galeria fotogràfica que explora temes relacionats amb el judaisme a la llum de la profunda història de la zona i l’impacte de l’Holocaust. Dins el museu podràs conèixer també la Sinagoga Vella del segle XV.

Un altre dels museus que et no pots perdre a Cracòvia és la Fàbrica de Schindler; on coneixeràs part de la fàbrica d’esmalts en temps de guerra d’Oskar Schindler que s’ha convertit en una narrativa vívida i francament aterradora de l’experiència jueva a la Cracòvia del segle XX.

A més, a Cracòvia podràs gaudir d’allotjaments i restaurants per a totes les butxaques i tots els gustos. Pots fer-te una Krakow Card i amb ella accedir a la majoria dels llocs que s’inclouen en comprar-la. Sona bé, oi? Coneixes Cracòvia o alguna altra ciutat de Polònia?