QUIN GOS CAL ESCOLLIR SEGONS ELS TRETS DEL TEU CARÀCTER?

QUIN GOS CAL ESCOLLIR SEGONS ELS TRETS DEL TEU CARÀCTER?

Qui no ha sentit que els gossos s’assemblen als amos? Segurament heu vist mascotes que són la viva imatge dels seus companys humans. Això passa moltes vegades perquè els amos els adopten amb aquest objectiu, per complementar la seva manera de ser amb la de l’amic pelut. Us animeu a descobrir quin gos has de triar segons els trets del teu caràcter o personalitat?

Quin gos triar segons els trets del teu caràcter?

El regne animal no deixa de sorprendre. I una mostra d’això són les més de 350 races de gossos reconegudes per la Federació Cinològica Internacional, també coneguda com a FCI. Per això, són moltes les opcions per trobar el vostre company perfecte, coneguem-ne alguna.

Si ets una persona molt sociable

Si ets una persona sociable i vols saber quin gos triar segons els trets del teu caràcter, pots pensar en adoptar un Bòxer, un Bulldog francès o un Labrador Retriever.

Aquestes tres races són perfectes per a amos amistosos i als que els encanti estar envoltats de gent. Els Bòxers són actius i fidels, mentre que un Bulldog francès pot arribar a ser molt tendre i simpàtic. Per últim, el Labrador Retriever té un caràcter sociable que complementarà el teu.

Bulldog francès

Races de gossos per a amos tranquils

En canvi, si sou com jo, amants de la tranquil·litat i dels gossos a parts iguals, aleshores podeu incorporar a la vostra família un Gran Danès (no us oblideu de confirmar que l’espai és suficient). Aquests amiguets de grans dimensions no demanen molta activitat física.

Un Pequinès o un Bulldog anglès també us pot acompanyar. Els primers són petits i amb un caràcter d’allò més encantador; de la mateixa manera els altres criden l’atenció per ser força afectuosos i tranquils, perfecte si teniu infants a casa!

Si el teu caràcter és exigent

També hi ha lloc pels caràcters més exigents al regne animal. I si sou dels que intenteu us superar a vosaltres mateixos constantment, necessiteu una mascota de caràcter fort i, per descomptat, intel·ligent.

En aquest sentit, si us pregunteu quin gos triar segons els trets del teu caràcter, un Pastor alemany podrà fer molt per vosaltres. És un company protector i disposa de molta intel·ligència, però és important comptar amb temps per ell.

Els Dòberman i els Brac alemanys de pèl curt també seran una bona opció, tots dos són intel·ligents i hàbils.

Pastor alemany

Ets una persona activa o esportista? Coneix quin podria ser el teu company perfecte

El Jack Russell Terrier, el Brac de Weimar i el Border Collie són tres races perfectes per respondre al dubte de quin gos triar segons els trets del teu caràcter actiu.

Al Brac, per exemple, li encanta mantenir-se en moviment; els Border Collie són àgils, els agrada córrer i tenen una gran traça; mentre que els Jack Russell Terrier, tot i que són petits, tenen una habilitat i destresa molt grans.

Races de gossos si t’agrada presumir

Si a més d’un company per passar els vostres dies, voleu un gos per acaronar i presumir, aquestes tres races podrien ser les més indicades:

  • Llebrer afganès: d’alçada alta, molt estilitzat i amb una elegància indiscutible. Però també és una raça familiar, afectuosa i fidel.
  • Bichon maltès: més petit que la raça anterior. No obstant això, els cabells llargs i sedosos aconsegueixen captar la mirada de tothom. A més, és una increïble companyia d’actitud alegre.
  • Papillon: el seu físic és elegant i la seva mida petita, mentre que el seu pèl llarg i blanc contrasta amb les taques colorides (marrons, vermelles o negres).
Papillon

També hi ha races per a persones al·lèrgiques

Saber quin gos triar segons els trets del teu caràcter és molt important, però si sou dels que pateixen al·lèrgia, no totes les races són adients per a vosaltres.

Per això, en aquesta secció us parlaré sobre algunes races que el regne animal us ofereix perfectes per a persones al·lèrgiques:

  • Bedlington Terrier: el podeu trobar com una de les 5 races de gossos més curioses. És un gos amb molta energia, amistós i molt fidel, amb l’avantatge que gairebé no deixa anar pèls, per la qual cosa és compatible amb una vida al·lèrgica.
  • Schnauzer: també deixa anar poc pèl i poden ser petits, mitjans o grans. Són protectors i actius.
  • Shi Tzu: un gos tendre i molt recomanat per a nens asmàtics.